Cícerový guláš
Suroviny
250 g cíceru (pol balíčka),
2 lyžice rastlinného oleja
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2-3 lyžičky červenej papriky
lyžica majoránky
rajčinový pretlak alebo obľúbený kečup - 2-3 lyžice
soľ
Postup

Cícerový guláš
foto: Jela Maliariková
Cícer cez noc namočíme, 20 min. varíme vo vode, potom osolíme a varíme ešte 5 minút. Na rozpálenom oleji usmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, chvíľku miešame. Pridáme uvarený cícer aj s vodou, v ktorej sa varil, aby to malo konzistenciu gulášu, a rajčinový pretlak alebo kečup. Krátko (2-3 min.) povaríme a nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom a majoránkou. Podávame s celozrnnými cestovinami a naklíčenými semienkami alebo s akoukoľvek zeleninou.
Poznámka
Možno použiť aj cícer z konzervy alebo aj fazuľu z konzervy. V lete robíme letnú obmenu tohto jedla - cukinový guláš. Namiesto uvareného cícera sa dáva cukina pokrájaná na menšie kocky.
Vhodné ako: Vegánska strava
Jela Maliariková
Recept pridaný: 28.04.2011
Zaujal: 7009 krát