BIO spotrebiteľ

Cícerový guláš

Suroviny

250 g cíceru (pol balíčka), 2 lyžice rastlinného oleja 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 2-3 lyžičky červenej papriky lyžica majoránky rajčinový pretlak alebo obľúbený kečup - 2-3 lyžice soľ

Postup

Cícerový guláš
Cícerový guláš
foto: Jela Maliariková
Cícer cez noc namočíme, 20 min. varíme vo vode, potom osolíme a varíme ešte 5 minút. Na rozpálenom oleji usmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, chvíľku miešame. Pridáme uvarený cícer aj s vodou, v ktorej sa varil, aby to malo konzistenciu gulášu, a rajčinový pretlak alebo kečup. Krátko (2-3 min.) povaríme a nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom a majoránkou. Podávame s celozrnnými cestovinami a naklíčenými semienkami alebo s akoukoľvek zeleninou.

Poznámka

Možno použiť aj cícer z konzervy alebo aj fazuľu z konzervy. V lete robíme letnú obmenu tohto jedla - cukinový guláš. Namiesto uvareného cícera sa dáva cukina pokrájaná na menšie kocky.

Vhodné ako: Vegánska strava

Jela Maliariková
Recept pridaný: 28.04.2011
Zaujal: 5659 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií