BIO spotrebiteľ

Vegetariánske curry

Suroviny

- 1 PL olivového oleja - 1 veľkú cibuľu - 1 veľký zemiak - 1 veľký baklažán - 250g čerstvých šampiňónov - 1-2 lyž. curry pasty alebo korenia - 150 ml zeleninového vývaru - 400 ml kokosového mlieka - čerstvá petržlenová vňat na ozdobu

Postup

myjeme dôkladne všetku zeleninu. Očistíme cibuľu a nasekáme. V hrnci s olejom na miernom ohni speníme cibuľu do zlatista a pridáme nadrobno nasekaný zemiak a varíme 5 minút. Pridáme do hrnca baklažán, ktorý sme nakrájali na väčšie kusy a huby, ktoré sme tiež nakrájali na polky. Necháme to variť ďalších 5 minút. Potom pridáme curry pastu alebo korenie, zeleninový vyvar a kokosové mlieko a necháme variť ďalších 10 minút. Pred podávaním ešte ochutíme korením a čerstvou petržlenovou vňaťou, ktorú sme na drobno posekali. Dobrú chuť!

Poznámka

Tento recept varím často, pretože vegetariánske curry máme s manželom radi a aj našim priateľom toto jedlo veľmi chutilo.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Monika Sheridan
Recept pridaný: 28.04.2011
Zaujal: 3496 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií