Suroviny
- kyslá kapusta
- smotana na varenie
- sušené rajčiny
- tempeh údený
- zemiaky
- cesnak
- čierne korenie
- kurkuma
- koriander
- soľ
- lahôdkové droždie
Postup

Vegetariánska kyselica
foto: Katarína Hlavatovičová
Kyslú kapustu aj so šťavou dáme variť do hrnca s vodou tak, aby voda ostala dostatočne kyslá a chutná. Zatiaľ vo vedľajšom hrnci dáme variť zemiaky, ktoré keď sa povaria, rozpučené na kašu pridáme do polievky, čím ju zahustíme. Pridáme na kocky nakrájaný tempeh a za hrsť sušených rajčín (dostať kúpiť už nakrájané na tenké plátky). Osolíme a dochutíme podľa vlastnej chuti, nebojte sa výraznej chuti, to je práve ono. Keď sa takto všetko spolu varí aspoň pol hodinu, pridáme smotanu na varenie a ešte trocha rozpučeného cesnaku, povaríme ešte chvíľu a chutná sýta polievka je hotová.
Poznámka
Polievky spravím vždy plný „kotol“, a napriek tomu, že sme doma len dvaja, vždy sa zje veľmi rýchlo. Suroviny sa dajú varírovať, použiť možno aj sójové kocky či sušené hríby, najlepšie v bio kvalite :-).
Vhodné ako: Vegetariánska strava