BIO spotrebiteľ

Vegetariánska kyselica

Suroviny

- kyslá kapusta - smotana na varenie - sušené rajčiny - tempeh údený - zemiaky - cesnak - čierne korenie - kurkuma - koriander - soľ - lahôdkové droždie

Postup

Vegetariánska kyselica
Vegetariánska kyselica
foto: Katarína Hlavatovičová
Kyslú kapustu aj so šťavou dáme variť do hrnca s vodou tak, aby voda ostala dostatočne kyslá a chutná. Zatiaľ vo vedľajšom hrnci dáme variť zemiaky, ktoré keď sa povaria, rozpučené na kašu pridáme do polievky, čím ju zahustíme. Pridáme na kocky nakrájaný tempeh a za hrsť sušených rajčín (dostať kúpiť už nakrájané na tenké plátky). Osolíme a dochutíme podľa vlastnej chuti, nebojte sa výraznej chuti, to je práve ono. Keď sa takto všetko spolu varí aspoň pol hodinu, pridáme smotanu na varenie a ešte trocha rozpučeného cesnaku, povaríme ešte chvíľu a chutná sýta polievka je hotová.

Poznámka

Polievky spravím vždy plný „kotol“, a napriek tomu, že sme doma len dvaja, vždy sa zje veľmi rýchlo. Suroviny sa dajú varírovať, použiť možno aj sójové kocky či sušené hríby, najlepšie v bio kvalite :-).

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Katarína Hlavatovičová
Recept pridaný: 28.04.2011
Zaujal: 3254 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií