BIO spotrebiteľ

Kulcha – chlebová placka s cibuľou, rascou a oreganom

Suroviny

  • 1/2 šálky polohrubej múky,
  • 1/2 šálky hrubej múky,
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
  • 1/2 šálky nízkotučného bieleho jogurtu,
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého oregána,
  • alebo 1 polievková lyžica sušeného,
  • čerstvo pomleté čierne korenie,
  • pár kvapiek olivového oleja,
  • 1 stredne veľká nakrájaná cibuľa,
  • 1 polievková lyžica rasce.

Postup

V stredne veľkej miske zmiešajte obidva druhy múky, prášok do pečiva, jogurt, oregano, podľa chuti čierne korenie a dobre premiešajte. Keď sa začne cesto spájať, začnito ho premiešávať ručne. Pokračujte asi 3 minúty. Cesto vytvarujte do plochého, guľatého, disku podobnému tvaru. Železnú panvicu s priemerom 23 cm rozohrejte, rozotrite na nej malé množstvo olivového oleja. Pridajte cibuľku, rascu a 2 minúty smažte, pokiaľ cibuľka nezmäkne a nezačne voňať. Potom do panvice vložte cesto a rukami, alebo ľahko naolejovanou stierkou cesto rozprestrieme takmer až k obvodu panvice. Počas pečenia, asi 3 až 3 ½ minúty na každej strane, cesto stierkou k panvici pritlačujte, pokiaľ nebude hnedkasté a chrumkavé. Placka sa podáva teplá a rukami sa láme na malé kúsky.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Martina Kacaniova
Recept pridaný: 20.08.2020
Zaujal: 8876 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií