... Lívia je prvý certifikovaný ekologický sad vo východnej Európe. Bol
založený v roku 1997 a rozprestiera sa na rozlohe 50 hektárov v Kolíňanoch
pri Nitre.
V sade prevládajú jablká, hrušky a hrozno. Doplnkové ovocie tvoria...
Ryžový nákyp ... rozložíme na povrch maslo a pečieme 20 minút pri teplote 200 °C.
Náš tip:
V lete nahraďte jablká iným sezónnym ovocím – broskyne, jahody, vykôstkované čerešne. Pri servírovaní môžete poliať ovocným sirupom...
Máte problémy s trávením? ...
Zelenina:
rajčiny
pór
kyslá kapusta
baklažán
cvikla
špenát
čerstvé uhorky : každodenný šalát s olejom (najlepší je olivový panenský olej)
Ovocie:
čerešne,...
Dna ... zemiakov alebo šťava z kyslej kapusty. Dobré je zmiešať ju pol/pol a denne vypiť pol litra.
A čo najčastejšie jedzte ovocie ako: jahody, jablká, šťava z čiernych ríbezlí, kiwi, čerešne, melón (napríklad celodenná kúra...
Vieme čo jeme? ... z pohľadu rezíduí pesticídov (pozn.- produkty boli upravené tak ako sa zvyčajne konzumujú – olúpané banány, umyté jablká a pod.):
NAJ-HORŠIE:
NAJ-LEPŠIE
BROSKYNE
CIBUĽA
JABLKÁ
AVOKÁDO
SLADKÁ...
Odpočinok rastlín Odpočinok rastlín - školský pokus. Pomôcky:
2 vyššie sklené valce, nerezový nôž, vetvička čerešne (jablone).
Pracovný postup:
1. Bezprostredne po opadnutí listov odrežeme...
Hildegardina medicína (variť tak, ako ste dosiaľ varili, ale...) ... premiešať
žihľava: len mladé výhonky
reďkovka: len pre zdravých a tlstých, tri dni nechať stáť vo vlhkej zemi
červená repa: len varená, nevhodná pre chorých na pľúca
Ovocie:
jablká: pre chorých len varené...
... po svojej starej mame sad, ktorý obnovili, postupne zväčšili a doplnili o viacero druhov ovocných stromov. V súčasnosti sa ich všetky 14-15 ročné ovocné stromy - jablone, hrušky, slivky, višne, čerešne, orechy - rozprestierajú...
... Na ďalšej časti pozemku je vysadená vegetácia tak, aby človek zasahoval čo najmenej. V sade je vysadených okolo 40 tisíc ovocných stromov a kríkov.
Produkcia v kvalite BIO
Ako prvé boli vysadené jablone a aj dnes...
Obrázky - čerešne
&
-:)(:-
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií