BIO spotrebiteľ

Špaldová múka

Špaldová múka hladká - Biomila

Čo je špaldová múka? Jednoducho povedané, múka zo špaldovej pšenice. Ako historický predchodca pšenice je špaldová pšenica ľahšie stráviteľná a preto je obľúbená u priaznivcov zdravej výživy.

Múka zo špaldy je bohatá na bielkoviny, obsahuje lepok.

Špaldové múky sú vynikajúce na pečenie a vhodné aj na priame použitie v domácnosti namiesto bežnej klasickej múky.


Na výber máte:

  • Celozrnnú špaldovú múku hladkú;
  • Celozrnnú špaldovú múku hrubú;
  • Špaldovú múku hladkú;
  • Celozrnnú špaldovú krupicu;

Špaldová múka, zloženie - priemerné nutričné hodnoty v 100g



Energetická hodnota 1 511 kJ / 356 kcal,

Bielkoviny 10,9 g,
Sacharidy 73,53 g,
Tuky 2,04 g.

Vitamíny:
niacín (B3) 6,8 mg (38% ODD),
kyselina pantoténová 1 mg (18% ODD),
tiamín (B1) 0,4 mg (23%ODD).

Minerálne látky:
fosfor 401 mg (50% ODD),
horčík 136 mg (45,3% ODD),
železo 4,44 mg (31,4% ODD),
zinok 3,28 mg (22% ODD).

Vláknina: 9,06 g

ODD - odporúčaná denná dávka
Zdroj: výrobca špaldovej múky, Ekotrend Myjava


Ďalšie informácie

Špalda - zázračné obilie
špaldová múka, špaldovej múky
„V prípade, že by som mal rakovinu, s vrecom plným špaldy by som sa odsťahoval na salaš a potom by sa videlo, kto je silnejší – či rakovina alebo špalda...“ - Dr. Gottfried Hertzka:...

Špalda - zázračné obilie II
Podľa Hildegardy je možné vymenovať 17 predností špaldy. V nasledujúcom článku si objasníme jej prednosti obsiahuté vo vete: „Špalda, najlepšie obilie, pôsobí hrejivo a tučne a...

Hildegardina medicína (3) (niekoľko ďalších receptov)
Niekoľko ďalších receptov, aby náš jedálny lístok bol pestrejší. 8. Špaldový trhanec (špaldové palacinky) 400 ml mlieka, 1 vajce, 200 g jemnej celozrnnej špaldovej múky Pečieme ako...



Obrázky - špaldová múka

špaldová múka - krst
pestovanie biošpaldy v rudníku
slovenské biopotraviny
Špaldová chlebová múka graham 1kg bio, biomila
biomila predstavila špaldovú grahamovú múku


recepty zo špaldovej múky Špalda BIOMILA Ekotrend Myjava špaldové tyčinky








Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií