BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Éčka a BIO potraviny

  1. Éčka a BIO potraviny
    Prišla k nám zaujímavá otázka: Používajú sa prídavné látky syntetického pôvodu pri spracovaní biopotravín? No, tam hádam nemajú čo éčka robiť, povedali by mnohí. Opak je ale pravdou. Po vstupe do EU platí na Slovensku v tomto smere voľnejšia legislatíva, ktorá pripúšťa ich používanie, hoci v silne obmedzenom množstve oproti cca tisícke prídavných látok používaných v konvenčných potravinách.


    Podstatné a základné informácie okolo všeobecného po...

    Reagovať

  2. Jednoduchost

    Vrelo súhlasím!
    Pokiaľ môžem, jem potraviny priamo v takom stave, ako ich ponúka príroda, bez úprav. Práve teraz zajedám musli surovou mrkvou.
    Jozef Neoral   Reagovať
     
    0
     
    0

    Jedloduchost:-)

    Je velmi nezdrave citat pri jedeni ci dokonca jest za pocitacom... Na stravu sa je treba sustredit a prijimat ju ako Bozi dar v cistom a laskavom prostredi, mimo rusivych vplyvov a najma bez elektronickeho smogu...
    Pavol   Reagovať
     
    0
     
    0

    Vec názoru

    Nechcem brať Pavlovi jeho názor, iba priblížim svoj:
    Čítanie stránok BIOspotrebiteľ nie je pre mňa vplyvom, ktorý by ma pri jedle azda vyrušoval. Skôr naopak, tematicky moje sústredenie na zdravú stravu dopĺňa. Pomáha mi k láskavému emocionálnemu naladeniu, pomáha odpútať sa od prípadných rušivých vplyvov okolia. Stránky BIOspotrebiteľ sú pre mňa jednými z najmilších Božích darov.
    A proti elektronickému smogu sa chránim kvalitným filtrom na monitore, čo bola jedna z mojich prvých investícií v súvislosti s prácou na PC. (Samozrejme, nič nie je 100%-né.)
    Zatiaľ som už takmer 6 rokov ani raz neochorel, ani zrak sa mi nezhoršuje. Kedysi to s mojím zdravím bývalo oveľa horšie...
    Jozef Neoral   Reagovať
     
    0
     
    0

    rada by som chcela dodat urcite poznatky,
    vsetky "ecka" su vlastne chemicke latky, ktore pred tym ako boli povolene na pouzitie do potravin presli dlhorocnymi testami a studiami, na zaklade ktorych sa im stanovila hodnota, teda mnozstvo latky, ktore uz moze sposobit nejake zdravotne potiaze. Tato hodnota vsak bola niekolko sto nasobne znizena a stanovil sa najvyssi pripustny limit danej latky - ecka, teda mnozstvo, ktore by sa nemalo prekrocit pri pridani ecka do potraviny. to vsak neznamena, ze ak by ste skonzumovali potravinu s presiahnutym mnozstvom ecka, ze sa to hned odzrkadli na Vasom zdravi. princip rpidavania ecok do potravin je zalozeny na skutocnosti, ze aj pri kazdodennej konzumacii pestrej stravy celozivotne obsah ecok v prijimanych potravinach nesposobuje zdravotne rizika. a este nieco k bioproduktom. neviem ci sa im skutocne da povedat bioprodukty, cize uplne bez "chemie", aj ked snaha ich vyroby je zamerana na takuto oblast, v pode i ovzdusi sa nachadza mnozstvo kontaminujucich latok, ktore sa dostavaju do rastlin pocas ich pestovania. v dnesnom priemyselnom svete si si uz na takuto skutocnost musime jednoducho zvyknut.
    katarina   Reagovať
     
    0
     
    0

    Milá Katka - nemusíme .. nemusíme si zvyknúť na to, že v Kanade zabíjajú tulene, nemusíme si na to, že nám autá smogujú pod oknami.. nemusíme ani na éčka.. Otázka vlastného uváženia a postoja.. A na margo éčiek v skúmaní. Myslím si, že neplatí, že všetky sa dlhodobo skúmajú vo vzájomných súvislostiach.. pochybujem, že si dá výrobca prácu a bude 5rokov zisťovať či kombinácia 5 určitých E + XY surovín v jednotlivých jeho výrobkoch dlhodobo neohrozuje zdravie človeka.. Ekonomika ho nepustí.. Vôbec sa nejedná o to, že RAZ niečo zjete. Človek pojedá veľa a viac a viac potravín, ktoré nie sú prirodzené a TAM je problém - človek zje od narodenia toho kvantá a kto vie, čo to s ním pomaly robí - kvapka ku kvapke a je tu povodeň. Preto radšej hľadáme iné alternatívy života, aby tu život čo najviac bol... Tak pekný den v zdraví.
    Dandy   Reagovať
     
    0
     
    0

    dotaz ohladom guarovej gumy

    ja som citala, ze guarova guma posobi priaznivo, ze dokonca znizuje cholestelor v krvi, ze vobec nie je skodliva, prave naopak, tak comu vlastne verit?
    dadula   Reagovať
     
    0
     
    0

    link k dotazu ohladom guarovej gumy

    prikladam link,
    http://povodna.rodinka.sk/user/view_page.php?page_id=188546
    dadula   Reagovať
     
    0
     
    0

    Éčka

    O škodlivosti tých "éčiek" aspoň niektorých nemožno pochybovať... Častokrát ma bolí hlava celých 24 hodín a niekedy je to neznesiteľné... a to len preto, že sa nemôžem vyhnúť "výdobytkom" civilizácie. Ak zjem jedlo, v ktorom je niečo, čo má urobiť jedlo krásnym farebným, voňavým, veľmi chutným a tiež trvácnym (aby zisk bol istý), tak sa my to zvykne vypomstiť tak ako som opísal. Vlepšom prípade sa iba cítim akýsi malátny a aj moja psychická aktivita je na tom mizerne - myšlienky prestávajú byť svieže... Napríklad ten "glutaman sodný" je strašná vec, hoci sa dá vegeta vyrobiť aj bez "škodlivého balastu" a napodiv tiež celkom chutná... Tiež som na jednom výrobku vegety videl chvastavú reklamu, že to neobsahuje ten "glutaman sodný" - keď som si ale prečítal zloženie, bol som "očarovaný" - síce uvedený balast tam chýbal, ale bol nahradený niečím iným - možno ešte horším - volá sa to "glutaMÁT sodný". Taskže som sa neodvážil kúpiť to...
    ...ten smog je pre mňa tiež podobná boľavá kapitola (exhaláty, ale i tie elektromagnetické polia)...
    ...s tým zvykaním si na to všetko by som radšej neriskoval...
    S pozdravom "domian".
    domian   Reagovať
     
    0
     
    0






Pravidla fóra

  • Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.


Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií