BIO spotrebiteľ

Bio v superhypermarketoch

1. Bio v superhypermarketoch
    Co si myslite o predaji bio vo velkych nadnarodnych obchodnych sietach? Ja som k tomu trochu skepticka. Nie je to tak davno co sa prevalila kauza s predajom pokazeneho masa kde prelepovali nalepky s datumom spotreby. Ked teda teraz ten isty obchod ponuka biovyrobky, pripada mi to ze na tom chcu len zarabat.
    Vacsina tych vyrobkov nie je slovenska. Nadnarodna spolocnost nakupi tam kde mozu ponuknut za nizku cenu velke mnozstva (a ktora biofarma dokaze produkovat pre taku obrovsku siet?) a zisk ide do spolocnej kasy. Inymi slovami, nie je v ich zaujme (neprinasa im zisk) podporovat lokalne hospodarstvo.
    Myslim, ze bio nie je len o konecnom produkte, ale aj o pristupe. Aj dnes som v jednom nemenovanom hypermarkete videla veselo predavat ovocie kde bol naplesneny kusok prekryty nalepkou s cenou. Hned vedla regalu s biopotravinami. :-((

Reagovať

2. Re: Bio v superhypermarketoch

1. Kazda cinnost sa robi pre zisk - predaj, stravovanie...

2. Vacsina vyrobkov nie je slovenska. Katka, kolko slovenskej bioprodukcie sa vyvaza, mas prestavu? Mozno vacsina.

3. To, ze si videla vedla biopotraviny plesnive ovocie je dobre pre spotrebitela - je to len vec pohladu.
    Marián   Reagovať

0

0

Re: Bio v superhypermarketoch

1. Chapem, ze ziaden obchod nemoze vydrzat dlho, ak nedosahuje zisk. Ale je rozdiel ked niekto predava nieco pretoze veri tomu, ze je to dobra vec a ze tym ostatnym pomoze a ked niekto zaradi do svojho sortimentu biopotraviny len preto, ze sa teraz o tom hovori a moze z toho vytlct peniaze.

2. Ved prave. Nase vyvazame, cudzie dovazame. Preco?
    Preco je taky problem zohnat v Bratislave cerstve slovenske bioovocie, biozeleninu, biomlieko, biomaso?

3. Mozes prosim vysvetlit ako si to myslel? Nepochopila som preco je pre spotrebitela dobre, ked predajca predava pokazene ovocie a ten pokazeny kus prekryje nalepkou tak, aby si kupujuci pri zbeznom pohlade nevsimol tu pokazenu cast.
    Katka   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií