BIO spotrebiteľ

Očkovanie proti mumpsu

  1. Očkovanie proti mumpsu
    Mate prosim niekto skusenosti, ci je mozne dat dieta (napr.ked ma narusenu imunitu) dat ockovat mono-vakcinou? Caka nas totiz ockovanie MMR vakcinou (osypky, rubeola, mumps), s ktorou nie su jednoznacne dobre skusenosti a preto niektore krajiny umoznuju dat dieta ockovat len napr. proti mumpsu (napr. v Japonsku sa od ockovania kombinovanou MMR vakcinou upustilo v roku 1993, odkedy sa ockuje jednotlivymi vakcinami a preukazatelne poklesol pocet problemov po ockovani)- Viete prosim niekto poradit, ci je mozne niekde na Slovensku, pripadne v zahranici, dat dieta ockovat mono-vakcinou proti mumpsu? Ide o 11 r.dieta, ktore ma atopicky ekzem a z minulosti nie dobre skusenosti s ockovanim. Dakujem pekne, v mene vsetkych skutocne zodpovednych rodicov:-)

    Reagovať

  2. Re: Očkovanie proti mumpsu

    co viem, mono - vakcina proti mumsu {priusniciam} existuje vo Francuzku,vola sa Mumpsvax
    magda   Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Očkovanie proti mumpsu

    vakcína proti príušniciam Mumpsvax (Merck Sharp & Dohme) ,vakcíny proti osýpkam Rouvax (Sanofi Pasteur).
    magda   Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Očkovanie proti mumpsu

    a este ruzienka :meruvax, kde sa daju zohnat, ci aj v Rakusku, neviem....u nas na Slovensku nie su registrovane
    magda   Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Očkovanie proti mumpsu

    Odporúčam Vám dôkladne si naštudovať, čo to je očkovanie MMR. Predovšetkým treba vedieť, že je to živá vakcína, ktorej choroboplodné zárodky sa môžu v organizme zaočkovaného množiť, mutovať a putovať. Tie z mumpsovej zložky radi putujú napríklad do mozgu. Na internetovej stránke www.rizikaockovania.sk sa dozviete ďalšie informácie. Ja mám dve kamarátky,ktorých deti dostali po MMR-ke cukrovku.
    Ak sa napriek tomu rozhodnete očkovať, napr. mono-vakcínou proti mumpsu, najprv si naštudujte, čo tá vakcína obsahuje. Mono vakcíny poisťovňa neuhrádza, takžže si ju budete musieť hradiť sami, ak nezískate nejaké špeciálne odporúčanie od lekára, ktorý takýto postup odporučí.
    Strach to je tiež jeden z negatívnych účinkov vakcinácie, ktorý pôsobí na našu populáciu, dokonca bez toho, aby bola vakcína aplikovaná. Nežijeme v otrokárskej spoločnosti, ale v demokracii a naša ústava nám zaručuje aj nedotknuteľnosť našej osoby a nikto nemôže na našom tele uskutočňovať žiadne (ani lekárske úkony) bez nášho povolenia. Takže, sa netreba báť ani prijať rozhodnutie neočkovať. Vašou východiskovou pozíciou je, že sa slobodne rozhodujete: môžete-alebo nemusíte ísť dať dieťa zaočkovať. S pokojnou hlavou si naštudujte výhody a riziká tohoto očkovania. Ak sa predsa len rozhodnete očkovať, potom si skúste v zozname liečiv zistiť, či existuje monovakcína mumpsu. Ak jestvuje, myslím, že by ju mal vedieť pichnúť hociktorý pediater, ak sa s ním dohodnete. Predpokladám, že by Vám na ňu mal vedieť vypísať recept, avšak s tým, že si vakcínu uhradíte. Ak je mono vakcína na trhu, lekáreň by ju mohla vedieť objednať - to si môžete zistiť v lekárni. Vlastne, tam Vám môžu povedať aj to, či taká vakcína na slovenskom trhu je.
    S pozdravom
    Iva Vranská
    Iva   Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Očkovanie proti mumpsu

    Tak nakoniec sme - po roku zvazovania argumentov pre a proti - ockovanie vakcinou MMR nasho syna odmietli vhzhladom na predchadzajuce zle skusenosti s ockovanim a jeho oslabenu imunitu. Uvidime, co sa bude diat dalej... dame vediet.
    Dakujeme p. Vranskej a dalsim ludom z Iniciativy za uvedomenie si rizik ockovania, ktori nam v tomto rozhodnuti pomohli faktami a skusenostami inych rodicov.
    Klaudia   Reagovať
     
    0
     
    0

    Re: Očkovanie proti mumpsu

    [b]Toto si pozrite, ale celé je to k veci a je to naozaj sila ak je len 10% toho pravda[/b] :(

    [b]Anita Petek[/b]
    [url] http://www.youtube.com/watch?v=TJFIYkON8u4[/url]
    .
    Peter   Reagovať
     
    0
     
    0






Pravidla fóra

  • Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.


Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií