BIO spotrebiteľ

SOS stare hlinene domy

1. SOS stare hlinene domy
    Mam maly dom. Z hliny a kamena a vapna. S udupanou hlinenou dlazkou.
    A chcem ho obnovit s pouzitim povodnych prirodnych materialov. Hladam akekolvek rady od ludi, ktori sa rozhodli renovovat stare vidiecke hlinene domy, ktorych je zatial este dost na celom Slovensku. A hlineny dom spravne obnoveny bude mat urcite vacsiu hodnotu na trhu s realitami ako mnohe nove stavby. Okrem ekologickej hodnoty ma aj svoju historicku hodnotu. Aj ked Vas dom nie je na zozname svetoveho dedicstva, uvedomte si, ze takych staruckych domov je stale menej a menej a tym sa ich hodnota zvysuje s uplyvajucim casom. Ale treba zachovat jeho povodny tvar, a pouzit povodne materialy nakolko je to mozne.

Ak viete ako na to, alebo ste aj vy pred dilemou , co so starym domom.
    Ozvite sa.

Hlinene domy bez zakladov sa nemozu obnovovat podla vzoru novodobych stavieb. Hlina dycha a aj po renovacii to tak musi byt.

Majitelia hlinenych stavieb, spojme sa .

Reagovať

2. Re: SOS stare hlinene domy

ozvite sa
    jana   Reagovať

0

0

Re: SOS stare hlinene domy

Porsim Vas chrante si tije domčeky!
    Na dolnej zeme (Vojvodina, Banat Kovačica aPadina bolo ich dost žial Bohu su zburane, a teras mame velku tužbu po nich su zdrave a ekologicke a vihodne pre vikurovanje. Ja mam jeden taki a vobec nepotrebujem klimu.
    Na konkretne otazki dan radi odpoved ako si pomvost pri zachrane takehoto domčeka.
    pozdrav Jan
    Jan Povolni   Reagovať

0

0

Re: SOS stare hlinene domy

Ako máš vyriešenie vykurovanie? Vlete je tam super, ale v zime ho nieje možné vykuriť. Uvažujem o kachľovej peci. Tak mi prosím poraď, ako na to ? Cathyc
    cathyc   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií