Karolina
Re: zelený jačmeň a chlorella
akurat sme zacali s uzivanim jacmena GW.zatial sa to vcelku v pohode znasa, no je to len par dni, co ho uzivame. a treba si zvyknut na tu chut, pripomina to hennovy prasok.ale pre zdravie vsetko =)
Oficiálny slovenský názov je mladý jačmeň - zelený to je doslovný preklad z angličtiny. Táto látka je ináč bežne v niektorých výživových doplnkoch, ale nikdy ju neuvádzali osobitne, vždy bola súčasť viacerých zložiek, no ale teraz je to moderné uvádzať na obal ako hlavnú zložku. Ináč môžem iba odporúčať, ale opakujem, netvárme sa teraz, že je to bohvieaká novinka. Je to tu už roky.
podla mna je to trochu drahé seno. Teda existuje viacero rastlinných preparátov s podobnými ak nie lepšími ucinkami a za normálne peniaze (Aspon co so videl balenie mladého jacmena, tak jeho cena sa pohybovala nad tisic korun za menej než pol litrovu flašu prášku(.
Co je ten zeleny jacmen a co obsahuje?
Zelený jačmeň je mladý jačmeň, teda ešte mäkké klásky, ktoré sa pomelú a z výťažkov sa robia výživové doplnky. Obsahuje mnoho vitamínov a minerálov, ale to isté možno povedať aj o akejkoľvek inej zelenj rastline, riase, morskej tráve, o propolise atď....
Názov zelený jačmeň je nesprávny, pretože zelený môže byť už aj starý, ale nedozretý jačmeň, napr. ak nemal dostatok slnečného svitu, vlahy a podobne. Každý sedliak, čo ešte robí na poli vie, že zelený jačmeň nie je to isté čo mladý jačmeň, lebo zeelný môže byť aj poriadne starý.
Mimochodom celiatici pozor! Pre Vás je vysoko alergénny!
Re: Re: zelený jačmeň a chlorella
To vobec nie je pravda ze zeleny jacmen je vysoko alergenny pre celiatikov, nakolko lepok obsahuju semena jacmena a nie ostatok rastliny z ktorej sa vyraba tento blahodarny napoj. najprv si zisti, potom nieco pis
zelený jacmen je tohotrocný hït. zlaté kabelky, velké okuliare, rovné siltovky, zelený jačmen, novinka, ako dlho tu bude za daných cien...?
A vies ze sa mylis s tou alergizujucou zlozkou pri celiakii? Mlady jacmen gluten =lepok neobsahuje. A kdo ti kaze jest seno? Treba pit stavu z mladeho jacmena, ja teda seno tiez nemusim.
sice neviem prečo je mlady jacmen alergizujuci pre celiatikov, ale to ze neobsahuje gluten neznamena, ze nie je algezujuci pre nich.....len tak mimochodom....Gluten u nich nesposobuje alergiu....To nie je porucha imunity, ale toto ochorenie podmienuje niektoré imunitné ochorenia.
Mladý jačmeň sa vyrába lisovaním mladých lístkov jačmeňa, keď dosiahnu 25-30cm. Táto šťava sa pri 31 stupňoch (aby sa zachovali všetky enzýmy, vitamíny a stopové prvky) vysuší na prášok. Nevyrába sa z pomletých zrniek! A preto je tento produkt vhodný aj pre celiatikov.
Keď o tom nemáte prehľad tak by lepšie bolo mlčať ako dávať ľuďom zavadzajúce informácie. Kvalitný produkt sa predáva ako vysušená šťava z mladého jačmeňa. A ten vlákninu neobsahuje. Ale dá sa kúpiť aj lacnejší produkt ale to už sú sušené a sekané listy - seno.
chlorella
Ja beriem chlorellu (20tab) denne, beriem uz vyse mesiaca,nemam pocit ze by som srsal nadmernou energiou, mam pocit vacsej unavy kazdy vecer,niekedy som unavu tak nepocitoval,zeby som zaspal vecer hoc aj na stolicke ako teraz. Zdravotny stav sa mi sice zlepsil,mal som bolesti v hrudniku dlhsiu dobu a dusil ma kasel,pichalo ma do srdca dost casto, ale chlorellu si netrufam vyznamenat zo zlepsenia, kedze som sa zacal liecit vsetkym co som mal poruke, pijem cerstve mixovane stavy zo zeleniny a ovocia, denne pijem bylinkove caje s medom, braval som wobenzym, inhalujem,zmenil som celu zivotospravu. Ci ma moje zlepsenie zdravia na svedomi chlorella to neviem, ale verim jej a beriem ju este stale. Lekari mi inac nezistili nic a keby som sa necitil vazne chory, urcite by som sa ku chlorelle nedopracoval:)
Re: chlorella
Ta unava moze byt sposobena aj detoxifikaciou, ktora sa dostavuje asi tak po mesiaci ak si radikalne zmenil zivotospravu tak ako pises.
Re: chlorella
A to vážne hltáš 20 tabliet denne? Veď to samo o sebe neuveriteľne zaťaží žalúdok!
ja som bol uplne neveriaci tomas .... ich vzajomne posobenie sposobi nieco co sa da prirovnat k zazraku pre telo .Naco pisat ked staci raz skusit ,Idem na krv dam vediet okrem pocitov aj vysledok co sa da lapnut .....inak moja pecen bola K.O asi aj je i ked teraz ma tak neboli /nealkoholicka steatoza/ a krv alt chol LDL a pod boli uplne na ho....
Som onkologická pacientka, chodím na chemoterapiu a mladý jačmeň užívam štyri mesiace. Z vlastných skúseností môžem zhodnotiť, že pomáha. Kým som ho neužívala mala som každý mesiac po chemo nízky počet bielych krviniek a krvných doštičiek. Teraz to už býva v pohode a napriek tomu, že mi nemali rásť vlasy, rastú. Len si treba dávať pozor na to aký jačmeň kúpite - tie lacnejšie majú aj menej vitamínov. Kúpila som si teraz lacnejší a od inej firmy ako predtým / chcela som jednoducho ušetriť/ a cítim rozdiel. A ešte jedno plus - za štyri mesiace som ani raz neprechladla.
Ahoj, prosim ťa ktorý jacmen ti vyhovoval? Akej značky?
Prosim vas, viete poradit, ci ten jacmen moze uzivat i tehotna zena? Vdaka
uz ako tehotna, mozete zacat. a ako kojaca mamina, jacmen prechadza do mliecka, takto uz v zaciatkoch davate miminu to dobre.....nejdem fylozofovat, treba vyskusat, papa PetaJinx napísal:
> Prosim vas, viete poradit, ci ten jacmen moze uzivat i tehotna
> zena? Vdaka
Chcem sa s vami podeliť o skúsenosť pri užívaní chlorelly. Po Vianočných sviatkoch mi dostala 6 ročná dcéra teploty. Na nič si nesťažovala, ani hrdlo ani bruško, nič. Mám priateľku liečiteľku a tá mi povedala, že má
len oslabený imunitný systém z toho všetkého sladkého čo pojedla cez sviatky a teplota je žiadúca pre telo, lebo sa zbavuje škodlivín, ktoré nabrala do seba a ak jej chcem pomôcť tak jej mám dávať 40 chloriell denne a nič iné na znižovanie horúčky. Po troch dňoch jej teplota prešla, ako prišla tak odišla. Verím tomu, že keby som bola u lekára tak užíva antibiotiká, ktoré jej vôbec nebolo treba a zbytočne by jej to zaťažilo orgány v tele. Chlorella je prírodný prudukt takže tam nie je žiadne zaťaženie žalúdka alebo niečoho iného. Ja sama som počas troch mesiacov užívala 30 tabliet denne a necítila som sa horšie. Nech si ľudia nemýlia chlorellu s liekom, aj keď je to tabletka nie je to liek je to len výživový doplnok ku strave.
Nooo, ale tak nezatazuje zaludok, len treba pri nej dostatocne pit, co si myslim, ze u malych deti nie je az take lahke..., ale no k tym teplotam, teploty neustupili na zaklade chlorelly, ale na zaklade toho, ze ludsky organizmus sa po troch styroch dnoch prirodzene zbavi skodlivin a to prave formou teploty, je pravda, ze lekari by uz davno nasadili antibiotika, ale ucinok bez nich s nimi a s chlorellou by bol stale ten isty, co sa tyka teplot, len dopad na organizmus by bol uz o niecom inom...tesi ma, ze nie kazdy rodic uteka hned so svojim dietatom za lekarom a nenasadi mu hned v prvej chvili antibiotika...:)
Mohli by ste mi napisat presny nazov ktory vyrobok pouzivate,kedze mate s tym skusenost,velmi pekne dakujemjana napísal:
> Som onkologická pacientka, chodím na chemoterapiu a mladý
> jačmeň užívam štyri mesiace. Z vlastných skúseností môžem
> zhodnotiť, že pomáha. Kým som ho neužívala mala som každý
> mesiac po chemo nízky počet bielych krviniek a krvných
> doštičiek. Teraz to už býva v pohode a napriek tomu, že mi
> nemali rásť vlasy, rastú. Len si treba dávať pozor na to aký
> jačmeň kúpite - tie lacnejšie majú aj menej vitamínov. Kúpila
> som si teraz lacnejší a od inej firmy ako predtým / chcela som
> jednoducho ušetriť/ a cítim rozdiel. A ešte jedno plus - za
> štyri mesiace som ani raz neprechladla.
...prečítajte si prosim stanovisko dr. Bukovského ku chlorelle a mladému jačmeňu podložené odbornými lekárskymi štúdiami a budete prekvapení...
kliknite na: http://www.akv.sk/default.aspx?ID=404
Peto, ta stranka nejde spustit. Co na to povedal Bukovsky?
pani Jana, chcem sa opytat ci ten jacmen vam aj zmiernil neziaduce ucinky chemoterapie..moja mamka zacina s chemoterapiou, co by ste jej poradila, ako ju najlepsie zvladne???dakujem.Lenka
Ak zacina vasa mama s chemoterapiou, vrelo doporucujem tabletky z kozieho mlieka.
mozem predlozit cely elaborat aktualny lekarskych studii - svetovych aj domacich, ktore potvrdzuju ucinky zelenych potravin, konkretne produktov GW. Nechcem sa pustat do debat typu ci je to zle ci dobre. Nikto nikoho nenuti, aby sa vybral cestou zelenych potravin, nikto nikoho nemoze donutit, aby si kupoval napr. produkty Green Ways. Sama za seba s svoju rodinu mozem iba vrelo odporucat. A co sa tyka pana Dr. Bukovskeho kazdy ma pravo na svoj nazor, ja sama poznam ci viem o lekaroch, ktori uz dlhe roky Mlady jacmen ci Chlorellu uzivaju a su spokojni a nedaju na ZP dopustit.
na danej adrese som tablety z kozieho mlieka nenasla ale su na www.bioaktiv.sk
Dajana napísal:
> Ak zacina vasa mama s chemoterapiou, vrelo doporucujem tabletky
> z kozieho mlieka.
Treba dať ale pozor na alergické reakcie...... ja nemôžem žiadne mlieko a tablety z kozieho mi neurobili dobre....
Dajana napísal:
> Ak zacina vasa mama s chemoterapiou, vrelo doporucujem tabletky
> z kozieho mlieka.
Ahojte, zaujimavy clanok tykajuci sa ucinkov zelenych potravin, spolu s odklikmi na popisy jednotlivych produktov: zeleny jacmen, chlorella... na *******.sk link: zmazany (Admin)
Vyskúšajte prípravok s jačmeňom, sladkovodnou riasou Spirulina a hubou Reishi. (Ganoderma lucidum)
Zaručené účinky. **********
zelený jačmeň a chlorella
uzivate to? rozmyslam, ze si to zakupim...mate s tym nejake skusenosti? dakujem
Reagovať