BIO spotrebiteľ

Špaldový chlieb a pečivo

Špaldový chlieb a pečivo
Špaldový chlieb a pečivo


Chlieb našich predkov a chlieb súčasný, ktorý dnes bežne kupujeme v
obchodoch, veru nie sú tie isté. Pôvodná receptúra chleba pozná ako suroviny
iba múku (pšeničnú, ražnú, špaldovú...), soľ, kvasnice a rastlinný tuk.
Naopak - do chleba a pečiva rozhodne nepatria rôzne moderné prídavné látky
ako kypridlá, penidlá, emulgátory, konzervačné, dochucovacie a prifarbovacie
látky. Veľmi častým omylom spotrebiteľov je práve uprednostňovanie
karamelovo hnedého pečiva ako tmavého, zaručene celozrného a zdravého.
Omyl - často je iba cesto z bielej múky prifarbené práve karamelom! Na
druhej strane, objavujú sa aj prvé lastovičky chleba pečeného z bio-múky od
slovenských spracovateľov, napríklad v bratislavskom Carrefoure a v Trenčíne
v bio-obchode "U malého princa".

Autor: Archív CEA
Pridaná: 20.09.2004 00:00:00
Fotografia číslo: 347
Zobrazená: 6085 krát


špaldový chlieb špaldové pečivo




bio znamená aj viac pestrosti - špaldové pečivo
BIO znamená aj viac pestrosti -...
špaldový chlieb detail
špaldový chlieb detail
Špaldový chlebík
Špaldový chlebík
s chutným špaldovým rožtekom
S chutným špaldovým rožtekom
Špaldová bageta, ochutnávka
Špaldová bageta, ochutnávka
celozrnný špaldový kváskový chlieb s ľanom, bio
Celozrnný špaldový kváskový...






Foto galéria

Foto galéria, rubriky



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií