
To je umenie
Tento chlebík a pečivo sú napečené z čerstvej celozrnej špaldovej, ražnej a pšeničnej biomúky, bez použitia syntetických prídavných látok (kypridiel, penidiel, stabilizátorov, dochudovadiel a pod.), len s kváskom z droždia. Aká výzva pre pekára, v porovnaní s prípravou chleba a pečiva z vopred namiešaných zmesí, ktoré urobia chlieb zaručene nadýchaný a prepečený. A aká radosť, keď sa mu to podarí. ...I keď musí "náš" pekár o tretej ráno
vstávať, zamiesiť cesto na "naše" chleby a pečivá a potom 4-5 hodín čakať, kým vykysne, hovorí, že vďaka "nášmu" pečivu sa môže sebarealizovať ako pekár - umelec. A my sme mu - za jeho "umelecké výtvory", ktoré sú tiež veľmi
chutné a dlho vydržia čerstvé - veľmi vďační!
Autor: K. Medalová
Pridaná: 10.10.2004 00:00:00
Fotografia číslo: 735
Zobrazená: 1693 krát