BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: 22. marec - Svetový deň vody

1. 22. marec - Svetový deň vody
    Témou tohto ročníka Svetového dňa vody je „Voda a kultúra“. Voda nie je len nevyhnutná pre život, ale má aj široký kultúrny rozmer – je inšpiráciou pre umelcov, predmetom vedeckého výskumu a je nepostrádateľným prvkom mnohých tradičných náboženských rituálov. Generálny tajomník OSN vyzýva: vážme si ju a chráňme ju. Svetový deň vody

80% našich tiel tvorí voda a dve tretiny povrchu Zeme sú pokryté vodou: voda je naša kultúra, náš život. Naše...

Reagovať

2. trápny nároz

Škoda že viac nepišete o tom, aky je Váš názor :-(
    Marián   Reagovať

0

0

Nazor

Dobry den,

Klaudia skonstatovala fakt t.j. vyhlasenie generalneho tajomnika OSN.
    Svetovy den vody je iba okamih, 1/365 v roku. rovnako ako Svetovy den zivotneho prostredia, svetovy den mokradi, Den Zeme ... , tieto dni su tu viac kvoli mediam alebo zvyraznuju den v ktorom bol podpisany nejaky medzinarodny dokument (ktory je mnohokrat formalny a hodny tak na podlozenie kyvajuceho sa stola), ale je to jednoducho tak.

Mne osobne vola na Den Zeme mnozstvo n ovinarou a pytaju sa ma "Aky je to premna den?". Kazdy rok im odpovedam rovnako: "Taky ako kazdy. Pride a odijde. Ja mam Den Zeme 365 dni v roku".

Vyhlasenie generalneho tajomnika Vas moze nabudit alebo ... zivotne prostredie poklada za problem 1 % slovenskych obcanov. Aj tych, ktori nemaju vodovod, piju nekvalitnu vodu, ziju "na smetisku".

Vahu kazdemu dnu, kazdej udalosti ... davaju konkretni ludia na konkretnych miestach svojimi konkretnymi cinmi. Heslo "Mysli globalne, konaj lokalne" nie je fraza ... je to sposob, ako sa mozeme rozhodnut zit.

Rudolf PADO   Reagovať

0

0

voda

Ty si trápna
    Angelo   Reagovať

0

0

hm kto vymyslel den vody?
    sdf   Reagovať

0

0

povie mi dakto či ho to bavi
    prd   Reagovať

0

0

je to parada narodila som sa 22.3. a som na to hrda :D
    morena   Reagovať

0

0

omg

taka volovina ako keby ma zaujumalo ci je den vody hlavne je ze vodu mam omg
    ivko   Reagovať

0

0

voda

no den vody newiem kto to vymyslel ten musel mat poriadne nieco slahle v hlave
    dgdf   Reagovať

0

0

Re: voda

no waaaw,ja si mislim ze voda je zivota scopna
    hriska_9   Reagovať

0

0

Re: voda

to uz ked je den vody tak by mal byt den zemiakov den vlasov atd :D :D
    lol   Reagovať

0

0

Voda pre život

Voda

Všetkými ospevovaná. A právom. Je jedinečná. Zahasí smäd, osvieži a očistí telo. A oveľa viac. Zopár kvapiek a z malého dieťaťa je kresťan.
    A to je len zopár superlatív. Každý z nás má čistú vodu rád. Má svoje miesto v každodennom živote.
    Cena vody stúpa. Hodnota vody je stále vyššia. A nielen z ekonomického hladiska.
    Bývame v paneláku. Je však táto vzácna hodnotná tekutina vhodná na to, aby boli exkrementy mimo domu, čo najdalej?
    Ano, je to prirodzené už mnoho rokov. V západnej civilizovanej spoločnosti.
    Už dva roky nesplachujeme vodou pitnou, ale vodou šedou.
    Šedá voda je termín pre vodu použitú v umyvadle, v sprche, z pračky.
    Je to jednoduché. Šedá voda smeruje potrubím do nádrže toalety samospádom.
    Splachuje sa tradične a tradične sa po návšteve záchodu umyjú ruky v umývadle, kedy voda opäť doplní nádrž.
    Funguje to bezchybne. Náklady na prestavbu boli minimálne.
    Úspora vody je značná. Ušetríme viac ako polovicu pitnej vody.
    Každodenne si uvedomujeme, že mrhať pitnou vodou na hovno je veľká tragická chyba z minulosti.
    marcel   Reagovať

0

0

Voda pre život

Voda

Všetkými ospevovaná. A právom. Je jedinečná. Zahasí smäd, osvieži a očistí telo. A oveľa viac. Zopár kvapiek a z malého dieťaťa je kresťan.
    A to je len zopár superlatív. Každý z nás má čistú vodu rád. Má svoje miesto v každodennom živote.
    Cena vody stúpa. Hodnota vody je stále vyššia. A nielen z ekonomického hladiska.
    Bývame v paneláku. Je však táto vzácna hodnotná tekutina vhodná na to, aby boli exkrementy mimo domu, čo najdalej?
    Ano, je to prirodzené už mnoho rokov. V západnej civilizovanej spoločnosti.
    Už dva roky nesplachujeme vodou pitnou, ale vodou šedou.
    Šedá voda je termín pre vodu použitú v umyvadle, v sprche, z pračky.
    Je to jednoduché. Šedá voda smeruje potrubím do nádrže toalety samospádom.
    Splachuje sa tradične a tradične sa po návšteve záchodu umyjú ruky v umývadle, kedy voda opäť doplní nádrž.
    Funguje to bezchybne. Náklady na prestavbu boli minimálne.
    Úspora vody je značná. Ušetríme viac ako polovicu pitnej vody.
    Každodenne si uvedomujeme, že mrhať pitnou vodou na hovno je veľká tragická chyba z minulosti.
    marcel   Reagovať

0

0

text

lol je to dobre
    ivan miko- brezovo   Reagovať

0

0

jaj ta voda

cim viac pijes tym viac nasavas
    jozef polak-poltar   Reagovať

0

0

Paci sa mi Marcelov postoj. Nenapadlo mi doteraz, ze by to mohlo aj na Slovensku takto fungovat.
    Mnoho ludi vodou nesetri a neuvedomuje si ake problemy maju ludia v inych krajinach s vodou.
    Vazme si, ze ju mame.
    Magdalena   Reagovať

0

0

mám rád vodu
      Reagovať

0

0

voda

Na voda je zravá iba z vodovodu !! :D

lurika   Reagovať

0

0

Re: 22. marec - Svetový deň vody

Vo firme www.aquaseco.sk vam stanovia Dusičnany, Amónne ióny, Mangán, pH, Horčík, Vápnik a Celkovú tvrdosť na deň vody s 75% za cenu 15 €
    chupo   Reagovať

0

0

Re: Re: 22. marec - Svetový deň vody

15€? Ak mate trochu pod capicou tak vam taky rozbor v den vody urobia ZADARMO a roznych miestach na SK a este si popritom mozete s detmi pozriet ako funguje cisticka v danom meste :-).
    TN   Reagovať

0

0

Re: 22. marec - Svetový deň vody

Zadarmo je iba rozbor dusitanov a dusičnanov, ostatne 5 E za latku - vid

http://www.cas.sk/clanok/193919/viete-co-pijete-rozbor-vody-zo-studne-vam-urobia-zadarmo.html

Takze ked je to aj zadarmo, nas rozbor na
    Dusičnany, Amónne ióny, Mangán, pH, Horčík, Vápnik, Celková tvrdosť
    vinde lacnejsie...
    chupo   Reagovať

0

0

Re: Re: 22. marec - Svetový deň vody

To by som chcel vidiet, ako Vas rozbor na dusicnany vyjde lacnejsie, ked inde je zadarmo!!!
    TN   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií