Ing. Ján Tóth
Dobry vecer!
Velmi ma zaujimaju ocistne kury...zatial som sa vsak k ziadnej neodhodlala lebo nemam dostatok informacii...a tak surfujem po nete a hladam...mam dlhodobe problemy s pecenou a preto by som chcela nieco spravit pre svoje zdravie....uvitam kazdu radu...navigaciu. Minule bolo v radiu o nejakom centre zdravia v Martine....no nemam kontakt. Dakujem vopred a tato stranka je velmi putava. S pozdravom Andrea.
Kurátenko moje, jednoduchá a vysokoúčinná kúra na prečistenie pečene je ostropetrec mariansky. Takže recept - za pár korún v lekárni kúp, na kovomlynku pomel. Pomiešaj v pomere 1:1 s glukopurom a dávaj si 3 krát denne kávovú lyžičku tejto zmesy. Je to doslova chutné a po troch týždňoch si daj týždňovú prestávku.
Viaceré očistné postupy sú výborné, ale bývajú náročné na čas a psychiku... Treba na ne dozrieť.
Velmi pekne dakujem za radu a odpoved....az teraz po dlhom cese som ju tu objavila:-)....I tak by ma zaujimali rady na ocistne kury.....chcela by som nejaku skusit. Svoj vek uz mam a pomaly budem na to dozreta:-)....Teda ak tu zabludite tak ma potesi ked odpoviete alebo navigujete. S pozdravom Andrea.
očistná kúra hlinkou
Váž. pán Ing. Tóth,
zaujal ma jeden článok týkajúci sa očisty tela hlinkou, vraj sa dá kúpiť v lekárni, ja ju však v lekárni nemôžem zohnať. Prosím Vás o názor na takúto očistnú kúru a prípadne o radu, kde by som francúzsku hlinku mohla zohnať.
Ďakujem Vám veľmi pekne.
Ostávam s pozdravom
Zuzana Rácová
očistná kúra hlinkou
Dobrý deň, priznám sa, že o očiste hlinou viem z historických zdrojov a tiež ju používajú niektoré kmene, ale že ju dostať i v civilizovanej lekárni, to čítam teraz prvý raz. Kde ju zohnať? V tomto Vám, žiaľ, nepomôžem. Ak máte na mysli zabalenia sa do čistenej hliny, je to jeden z podobných spôsobov očisty, resp. liečby, ako sa používajú zábaly v Piešťanoch alebo napr. rašelinové zábaly. Od zloženia masy, ale často tiež len od samotného udržovania tepla (pužívajú sa zahriate), závisí účinok lokálneho pôsobenia. Podľa mňa je vhodné podporiť aktivitu "čisteného" orgánu len jednoduchým teplým obkladom - napr. termoforom. Potrebné je to pri spomínanej razantnej 24-hodinovej očiste pečene. Podrobnejšie o postupe sa dočítate v uvedenj literatúre. Celotelové hlinené zábaly spočívajú najmä v akumulácii vlastného tepla, následného zvýšenia telesnej teploty, lepšej cirkulácie telesných tekutín,... v dôsledku týchto zmien dôjde pri zmývaní k vylúčeniu veľkého množstva nežiadúcich látok z tela, podobne ako v saune...
velmi sa mi pacia ocistne kury skusila som ich viac krat vydrzala som len par dni ale vysledky boli viditelne pila som caje vodu bio cviklovu stavu cibul.odvar a stavu z kysl.kapusty som vazne chora a aj chripka by mi vazne poskodila zdravie a verte vsetci okolo mna su casto chory a ja nic vdaka ocist.kuram teraz sa zaujimam o urinoterapiu.jarmila
Hlinka
Počula som o hlinke, ktorá sa dá aj piť, je to čistený kaolín, len si presne nepamätám, kto to vyrába, pošlite mi otázku na mail, zistím podrobnosti.
hlinka
Da sa zohnat (i ked nie vzdy) napr. v Piestanoch na Kukucinovej ul., je tam "zdravy obchodik". V ramci BA by ju iste objednali v Natur Vital na Grosslingovej ul. Priamo ju predavaju v CR, dodavatelom je Zentrichova apatyka. Pogooglite, najdete!
očistná kúra
Chcem sa opýtať, či môžem absolvovať tieto očistné kúry aj v prípade, že mám vyoperovaný žlčník? Alebo treba postupovať nejako inač.
Ďakujem.
očistná kúra
A ešte by ma zaujimalo, či túto kúru môžem absolvovať v tehotenstve?
Tú hlinku,čo spomínate, nie je to náhodou francúzsky íl ? Predávajú ho v obchodíkoch so zdravou výživou buď ako prášok alebo aj ako kapsule. Ja som mala prášok (bol lacnejší). Treba to zamiešať do vody nechať usadiť a zo začiatku piť len tú vodu bez usadeniny, lebo hrozia zápchy. Až neskôr to možno vypiť aj s tou usadeninou, keď si telo trochu zvykne.
Mám zvýšené pečenové testy, beriem tablety od vysokého krvného tlaku, môžem absolvovať kúru na prečistenie peče e? Ďakujem.
Re: Jarné očistné kúry II
Mám vírusovú hept. pečene. Chcela by som vyskúšať očistnú kúru čriev. Ako sa robí klystýr?
EvaL
Mám vírusovú hept. pečene. Chcela by som vyskúšať očistnú kúru čriev. Ako sa robí klystýr?
EvaL
Re: Re: Jarné očistné kúry II
Milá pani EvaL,
s klystýrom vám veľmi neporadím, ale myslím si, že je to dosť tvrdý spôsob čistenia čriev, ak by vás zaujímal miernejší, tak pomocou aktívneho drevenného uhlia (v lekárňach sa dá bežne kúpiť pod názvom CARBOFIT - pozor! nie Carbocit - to je živočíšne uhlie, užíva sa dve kapsule ráno a dve večer s jedlom po dobu 30 dní.
Pozor! pokiaľ užívate iné lieky, neberte Carofit minimálne dve hodiny po liekoch - mohol by ich účinky neutralizovať!
S touto kúrou máme dobré skúsenosti.
Kedže máte ako píšete problém s pečeňou, po očiste čriev je potrebné urobiť si pečeňovú kúru - ak sa mi ozvete na môj mail, môžem vám poslať tú, ktorú používame my, ale dajú sa najsť aj na internete (myslim, že sú aj priamo tu na biospotrebiteľ.sk.
Mám zvýšené pečenové testy.Lieky beriem na vysoký krvný tlak.Chcel by som absolvovat kuru na prečistenie hrubého čreva a pečene.Rád by som vítal konkrétny návrh na spomínanu kuru.Dakujem!
Re: Re: Jarné očistné kúry II
Mám zvýšené pečeňové testy. Lieky berim na vysoký krvný tlak. Ostropstrec tak uznáaný na prečistenie pečenemi ho viac zvyšuje. Chcela by som absolvovať kuru na prečistenie pečene. rada by som konkrétny nárh. Na Jarnéj očistnej kúre II- Arabský lekár Avicena štriacu očistnú kúru- máte na to svoj názor a doporučenie. P.S. Mám tlak pod pravým rebrom, čo ma znepokojuje. S pozdravo a ďakujem.
Jarné očistné kúry II
Očistné kúry sú jednoduchý spôsob, ako účinne regenerovať organizmus. Nachvíľu sa vrátim ešte k prvej časti článku. Potom sa ale už zameriam na pečeň, kĺby a cievy. A nakoniec pripojím ešte niekoľko tipov pre zdravie. Hrubé črevo a obličky
Pre úplnosť - ( doplnemie k článku Jarné očistné kúry I ) - pri vysokom stupni zanesenia čreva sa nepodarí úplne odstrániť všetok odpad z čriev v priebehu týždňa. V takom prípade trvá celá procedúra približne...
Reagovať