BIO spotrebiteľ

Diskusia k článku: Koľajnice

1. Koľajnice
    O dôvodoch, prečo sa nám nedarí zmeniť našu spoločnosť k lepšiemu a ceste, ako takúto zmenu dosiahnuť. - Vystúpme z rozbehnutého vlaku, postavme nové koľajnice a na ne nový vlak.
    Mnohí sa snažíme zmeniť spoločnosť – spoločnosť, na ktorej sme viac-menej závislí, ktorú využívame a z ktorej žijeme. Myslím, že to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa nám nedarí niečo zmeniť - alebo aby som bol presnejší, prečo sa to darí len po veľmi malých krokoch....

Reagovať

2. anarchistický manifest?

Prvé, čo ma po prečítaní Palovho článku napadlo: anarchistický manifest... Ale nie je práve to doklad pravdivosti Palových slov o tejto spoločnosti?
    Stotožňujem sa s Palom a aj keď niektorým (napríklad mne) bude trvať dlhšie z toho vlaku vystúpiť, chcem sa o to aspoň pokúsiť. Vzorov pre takéto činy je našťastie okolo nás už celá kopa a pribúdajú.
    R.
    rišo   Reagovať

0

0

Koľko stojí listok na vystúpenie z vlaku?

Je to veľmi dobre napísané :-)

Len kde vziať tie nešťastné peniaze na výstupný lístok z tohoto vlaku?
    Vyskočenie za jazdy by nemuselo dobre dopadnúť.

P.s. Ak chceme budovať novú spoločnosť čo s prepotrebnými úradníkmi a politikmi? Bio odpad to rozhodne nie je.....
    Maroš   Reagovať

0

0

lístok na vystúpenie

Ahoj Maroš, najdôležitejšie je rozhodnutie - pevné rozhodnutie (srdcom). Ostatné potom pôjde, i keď netvrdím že vždy ľahko, ale ani len ťažko. Čím viac ľudí takéto rozhodnutie urobí, o to ľahšie to budú mať.
    Po pevnom rozhodnutí je potrebné aj skutočne začať konať a pôjde to.
    Pokiaľ ide o úradníkov, to nech si riešia sami, lebo v zdravej spoločnosti tak ako si ju ja predstavujem sú zbytoční.
    Výstupný lístok má každý vo svojom srdci.
    Palo   Reagovať

0

0

Rozhodnutie

Ahoj Paľo, rozhodnutie mám, možno aj pevné. Či to pôjde uvidím(e)..
    Tých "viac ľudí" s rozhodnutím by som potreboval okolo seba na vytvorenie komunity. Ale to je len sen.

Ja sa riadim heslom: "My nepotrebujeme úradníkov- úradníci potrebujú nás".
    Maroš   Reagovať

0

0

rozhodnutie

Maroš, ak podnikneš prvé kroky a rozhliadneš sa okolo seba, určite stretneš dosť ľudí. Ja som začal sám s rodinou pred desiatimi rokmi a postupne som vo svojom okolí stretal ďalších a ďalších a určitú komunitu novousadlíkov tu máme, aj keď zatiaľ má dosť ďaleko od ideálnej komunity. Ale čo je podstatné - všetko sa hýbe správnym smerom. Ak budeš mať záujem, kedykoľvek si u nás vítaný (treba sa ohlásiť a dohodnúť dopredu - vtedy je istota že budeme mať dosť času na debatu).
    Komunikácia cez internet nepatrí zrovna k mojim hoby.
    Palo
    palo   Reagovať

0

0

kroky

Ďakujem za rady a pozvanie :-)
    Komunikácia cez internet nie je ani moje hobby ale je to asi jediná možnosť prísť k informáciám a byť v kontakte s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi.
    Maroš   Reagovať

0

0

skade na to vziat

Ahoj Palo suhlasim s Tvojim nazorom na sebestacny zivot .Ja sa uz dlho odhodlavam odist z mesta zit na samotu ale nemam odvahu neviem z coho by som zil rad by som choval aj dobytok kravy a kozy ale neviem najst cloveka alebo ludi ktory by ma tomu naucili pretro este stale sedim v meste a frflem na tento system v ktorom niesom stastny.Ak budes moct napis.Dik
    horcik   Reagovať

0

0

Re: skade na to vziat

suhlas
    pripojim sa k horciku a spytam sa kolko by bolo potrebne investovat prvy rok do rozbehnutia sebestacneho hospodarenia za predpokladu ze mam k dispozicii pozemok, les aj obydlie na samote?
    dik
    brani slavsky   Reagovať

0

0

Pravidla fóra

• Diskujte slušne a k téme
  • Neurážajte iných diskutérov
  • Nezaťažujte ich reklamou
  • Ak niečo predávate využite inzerciu.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií