Pavol Ziman
anarchistický manifest?
Prvé, čo ma po prečítaní Palovho článku napadlo: anarchistický manifest... Ale nie je práve to doklad pravdivosti Palových slov o tejto spoločnosti?
Stotožňujem sa s Palom a aj keď niektorým (napríklad mne) bude trvať dlhšie z toho vlaku vystúpiť, chcem sa o to aspoň pokúsiť. Vzorov pre takéto činy je našťastie okolo nás už celá kopa a pribúdajú.
R.
Koľko stojí listok na vystúpenie z vlaku?
Je to veľmi dobre napísané :-)
Len kde vziať tie nešťastné peniaze na výstupný lístok z tohoto vlaku?
Vyskočenie za jazdy by nemuselo dobre dopadnúť.
P.s. Ak chceme budovať novú spoločnosť čo s prepotrebnými úradníkmi a politikmi? Bio odpad to rozhodne nie je.....
lístok na vystúpenie
Ahoj Maroš, najdôležitejšie je rozhodnutie - pevné rozhodnutie (srdcom). Ostatné potom pôjde, i keď netvrdím že vždy ľahko, ale ani len ťažko. Čím viac ľudí takéto rozhodnutie urobí, o to ľahšie to budú mať.
Po pevnom rozhodnutí je potrebné aj skutočne začať konať a pôjde to.
Pokiaľ ide o úradníkov, to nech si riešia sami, lebo v zdravej spoločnosti tak ako si ju ja predstavujem sú zbytoční.
Výstupný lístok má každý vo svojom srdci.
Rozhodnutie
Ahoj Paľo, rozhodnutie mám, možno aj pevné. Či to pôjde uvidím(e)..
Tých "viac ľudí" s rozhodnutím by som potreboval okolo seba na vytvorenie komunity. Ale to je len sen.
Ja sa riadim heslom: "My nepotrebujeme úradníkov- úradníci potrebujú nás".
rozhodnutie
Maroš, ak podnikneš prvé kroky a rozhliadneš sa okolo seba, určite stretneš dosť ľudí. Ja som začal sám s rodinou pred desiatimi rokmi a postupne som vo svojom okolí stretal ďalších a ďalších a určitú komunitu novousadlíkov tu máme, aj keď zatiaľ má dosť ďaleko od ideálnej komunity. Ale čo je podstatné - všetko sa hýbe správnym smerom. Ak budeš mať záujem, kedykoľvek si u nás vítaný (treba sa ohlásiť a dohodnúť dopredu - vtedy je istota že budeme mať dosť času na debatu).
Komunikácia cez internet nepatrí zrovna k mojim hoby.
Palo
kroky
Ďakujem za rady a pozvanie :-)
Komunikácia cez internet nie je ani moje hobby ale je to asi jediná možnosť prísť k informáciám a byť v kontakte s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi.
skade na to vziat
Ahoj Palo suhlasim s Tvojim nazorom na sebestacny zivot .Ja sa uz dlho odhodlavam odist z mesta zit na samotu ale nemam odvahu neviem z coho by som zil rad by som choval aj dobytok kravy a kozy ale neviem najst cloveka alebo ludi ktory by ma tomu naucili pretro este stale sedim v meste a frflem na tento system v ktorom niesom stastny.Ak budes moct napis.Dik
Re: skade na to vziat
suhlas
pripojim sa k horciku a spytam sa kolko by bolo potrebne investovat prvy rok do rozbehnutia sebestacneho hospodarenia za predpokladu ze mam k dispozicii pozemok, les aj obydlie na samote?
dik
Koľajnice
O dôvodoch, prečo sa nám nedarí zmeniť našu spoločnosť k lepšiemu a ceste, ako takúto zmenu dosiahnuť. - Vystúpme z rozbehnutého vlaku, postavme nové koľajnice a na ne nový vlak.
Mnohí sa snažíme zmeniť spoločnosť – spoločnosť, na ktorej sme viac-menej závislí, ktorú využívame a z ktorej žijeme. Myslím, že to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa nám nedarí niečo zmeniť - alebo aby som bol presnejší, prečo sa to darí len po veľmi malých krokoch....
Reagovať