BIO spotrebiteľ

Tatranský BIO Encián Camembert
produkt nominovaný na ocenenie Biopotravina roka 2011

19.09.2011 10:41
Tatranský BIO Encián Camembert nominovala na ocenenie Biopotravina roka 2011 Tatranská mliekáreň a. s. ako originálny a obľúbený produkt.

Vyrába sa z biomlieka z podtatranského regiónu formou postupného zrenia. Tatranský bio camembert je syr pre fajnšmekrov lahodnej konzistencie a jedinečnej hubovo-syrovej vône a chute.

Tatranská mliekáreň je situovaná v blízkosti najvyššieho pohoria na Slovensku – Vysokých Tatier. Nachádza sa v meste Kežmarok a dodáva svoje mliečne produkty zákazníkom na Slovensku, v Čechách a Maďarsku. Vyrába širokú škálu mliečnych produktov, hlavne syry s bielou plesňou, syry s modrou plesňou, čerstvé mlieka, trvanlivé mlieka, tvarohy, kyslomliečne produkty a ďalšie gastronomické výrobky. Široká škála produktov bola rozšírená o rad bio výrobkov pre uspokojenie rastúcich nárokov našich zákazníkov.

„Vraciame sa k čistým prírodným produktom“

Jedinečnosť nominovanej biopotraviny približuje Mgr. Martina Bjalončíková, marketingová manažérka Tatranskej mliekárne:

Tatranský bio Encián Camembert
Tatranský bio Encián Camembert
foto: Tatranská mliekáreň

1) V čom je jedinečný Tatranský BIO encián Camembert?

Tatranský bio camembert je originálny, mäkký zrejúci polotučný syr s bielou plesňou na povrchu. Je vyrobený z vysokokvalitného slovenského bio mlieka, ktoré pochádza z podtatranského regiónu, ktorý ponúka ideálne podmienky pre chov zdravého dobytka. Postupným zrením sa jeho tvarohovité jadro stáva príjemne mäkkým a rozplývavým. Delikátna hubovo syrová chuť a vôňa len podčiarkuje jeho výnimočný charakter.

2) Čo pre Vás znamená kvalita BIO?

Novú kvalitu života. V tejto pretechnizovanej a prechemizovanej dobe sa vraciame k čistým prírodným produktom, ktoré vznikajú bez použitia chémie, čím zaručujú zdravý produkt.

3) Aký je život ekologického poľnohospodára?

Život ekologického poľnohospodára a producenta ekologických poľnohospodárskych výrobkov je veľmi ťažký a zložitý. Produkcia bio výrobkov je náročná a prísne kontrolovaná na všetkých stupňoch jej výroby, spracovania a distribúcie. Napriek tomuto vynaloženému úsiliu situácia na trhu bio potravín tejto skutočnosti vôbec nezodpovedá.

Zaujíma Vás detailný popis výrobku, jeho zloženie a informácia o dostupnosti alebo chcete za Tatranský BIO Encián Camembert hlasovať? Nech sa páči.






Hodnotenie: 90%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Diskusia: Tatranský BIO Encián ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií