Vyrába sa z biomlieka z podtatranského regiónu formou postupného zrenia. Tatranský bio camembert je syr pre fajnšmekrov lahodnej konzistencie a jedinečnej hubovo-syrovej vône a chute.
Tatranská mliekáreň je situovaná v blízkosti najvyššieho pohoria na Slovensku – Vysokých Tatier. Nachádza sa v meste Kežmarok a dodáva svoje mliečne produkty zákazníkom na Slovensku, v Čechách a Maďarsku. Vyrába širokú škálu mliečnych produktov, hlavne syry s bielou plesňou, syry s modrou plesňou, čerstvé mlieka, trvanlivé mlieka, tvarohy, kyslomliečne produkty a ďalšie gastronomické výrobky. Široká škála produktov bola rozšírená o rad bio výrobkov pre uspokojenie rastúcich nárokov našich zákazníkov.
„Vraciame sa k čistým prírodným produktom“
Jedinečnosť nominovanej biopotraviny približuje Mgr. Martina Bjalončíková, marketingová manažérka Tatranskej mliekárne:
1) V čom je jedinečný Tatranský BIO encián Camembert?
Tatranský bio camembert je originálny, mäkký zrejúci polotučný syr s bielou plesňou na povrchu. Je vyrobený z vysokokvalitného slovenského bio mlieka, ktoré pochádza z podtatranského regiónu, ktorý ponúka ideálne podmienky pre chov zdravého dobytka. Postupným zrením sa jeho tvarohovité jadro stáva príjemne mäkkým a rozplývavým. Delikátna hubovo syrová chuť a vôňa len podčiarkuje jeho výnimočný charakter.
2) Čo pre Vás znamená kvalita BIO?
Novú kvalitu života. V tejto pretechnizovanej a prechemizovanej dobe sa vraciame k čistým prírodným produktom, ktoré vznikajú bez použitia chémie, čím zaručujú zdravý produkt.
3) Aký je život ekologického poľnohospodára?
Život ekologického poľnohospodára a producenta ekologických poľnohospodárskych výrobkov je veľmi ťažký a zložitý. Produkcia bio výrobkov je náročná a prísne kontrolovaná na všetkých stupňoch jej výroby, spracovania a distribúcie. Napriek tomuto vynaloženému úsiliu situácia na trhu bio potravín tejto skutočnosti vôbec nezodpovedá.
Zaujíma Vás detailný popis výrobku, jeho zloženie a informácia o dostupnosti alebo chcete za Tatranský BIO Encián Camembert hlasovať? Nech sa páči.