Čo je to špalda? Špaldu môžeme nazvať zdravotným obilím číslo jedna.
Dr. Gottfried hovorí:
„V prípade, že by som mal rakovinu, s vrecom plným špaldy by som sa odsťahoval na salaš a potom by sa videlo, kto je silnejší – či rakovina alebo špalda ...“
... plným špaldy by som sa odsťahoval na salaš a potom by sa videlo, kto je silnejší – či rakovina alebo špalda...“ - Dr. Gottfried Hertzka: „Léčebná kuchařka svaté Hildegardy“ ... hovorí autor knihy, ktorý tak veľmi...
Špalda - zázračné obilie II ... vymenovať 17 predností špaldy. V nasledujúcom článku si objasníme jej prednosti obsiahuté vo vete: „Špalda, najlepšie obilie, pôsobí hrejivo a tučne a vysoko hodnotne a miernejšie ako ostatné zrná". Špalda,...
Špalda, známa - neznáma Pšenica špalda (Tritidum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych obilnín, ktorej predchádzali len pšenica dvojzrnka a jednozrnka. V predhistorickej dobe bola pšenica špalda pestovaná na...
Špalda na všetky spôsoby Špaldo-receptár prináša rozprávanie o špalde a recepty na prípravu sladkých i slaných jedál z tejto tradičnej (ale takmer zabudnutej), veľmi chutnej a telo i myseľ uzdravujúcej...
Špaldové rezance so šošovicou - recept podľa mojej chuti. Nič mäsové, pomerne jednoduché a možno to zjedia aj moje deti. Potešila som sa. Tak idem na to! Čo potrebujeme k šošovicovým...
Klíčená špalda (alebo iné obilie a strukoviny) ... špaldu v klíčiacej miske, na sitku alebo v uzavretej nádobe s prederaveným viečkom 3x denne. Zhruba za 2 dni (špalda vzhľadom na mäkkosť zrna klíči rýchlo) môžeme špaldu s klíčkami konzumovať. Čerstvé klíčky sú bohatým...
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií