Niekto by mohol povedať, že biopotraviny sú príliš drahé.
Treba si ale uvedomiť, že ekologickí poľnohospodári majú:
spracovatelia:
Biopotraviny majú kratšiu trvanlivosť ako konvenčné (sú živé, preto tak chutia moľom:-). V systéme ekologického poľnohospodárstva sa všetko sa robí v malom. Malé je milé, normálne a udržateľné.
To potraviny z konvenčného poľnohospodárstva sú príliš lacné. Platíme za to všetci vysokú daň v podobe nezdravej populácie, vyľudňujúceho sa vidieka, znečisteného životného prostredia a vyčerpávania neobnoviteľných zdrojov energie.
Keby konvenční poľnohospodári a spracovatelia boli zaťažení daňou za degradáciu životného prostredia, ukázalo by sa, že normálne je kupovať normálne (bio)potraviny, zakiaľ kupovať konvenčné potraviny je luxus.
Kým zjedná v tomto smere nápravu štát, je na nás, spotrebiteľoch, aby sme každým nákupom dali jasne najavo, ktorých poľnohospodárov a spracovateľov chceme podporiť.