BIO spotrebiteľ

Stoja toľko, koľko majú stáť
Konvenčné potraviny sú „príliš“ lacné = dotované

Niekto by mohol povedať, že biopotraviny sú príliš drahé.
Treba si ale uvedomiť, že ekologickí poľnohospodári majú:

  • väčšinou menšie pozemky,
  • viac druhov plodín,
  • viac ručnej práce,

spracovatelia:

  • spracúvajú menšie objemy,
  • sezónne a
  • bez chémie.

Biopotraviny majú kratšiu trvanlivosť ako konvenčné (sú živé, preto tak chutia moľom:-). V systéme ekologického poľnohospodárstva sa všetko sa robí v malom. Malé je milé, normálne a udržateľné.

To potraviny z konvenčného poľnohospodárstva sú príliš lacné. Platíme za to všetci vysokú daň v podobe nezdravej populácie, vyľudňujúceho sa vidieka, znečisteného životného prostredia a vyčerpávania neobnoviteľných zdrojov energie.

BIO potraviny = konečnom dôsledku sú lacnejšie!

Keby konvenční poľnohospodári a spracovatelia boli zaťažení daňou za degradáciu životného prostredia, ukázalo by sa, že normálne je kupovať normálne (bio)potraviny, zakiaľ kupovať konvenčné potraviny je luxus.

Kým zjedná v tomto smere nápravu štát, je na nás, spotrebiteľoch, aby sme každým nákupom dali jasne najavo, ktorých poľnohospodárov a spracovateľov chceme podporiť.

Ďalšie informácie:

konvenčné potraviny cena potravín cena biopotravín hovädzie mäso

Biopotraviny, bioprodukty



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií