BIO spotrebiteľ

Pšenový nákyp

18.10.2007 08:28
recept upravený podľa Anny Micalovej – Česká BIO Kuchařka, Fontána 2001
Potrebujeme:
  • 100 g pšeno BIO
  • 250 g tvaroh
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice oleja
  • 4 lyžice medu (podľa chuti)
  • hrozienka
  • slnečnicové semienka
  • škorica
Postup:
Pšeno zalejeme horúcou vodou, necháme postáť. Postup opakujeme 3x. Potom ho zalejeme 1l vody a necháme uvariť. Prepláchneme studenou vodou. Pridáme tvaroh, dochutíme medom, primiešame vajcia, olej, hrozienka, slnečnicu a škoricu.

Olejom potrieme (šetrne) zapekaniu misku, vlejeme pšenovú zmes a pečieme asi 30 – 45 minút.
Pšenový nákyp
Pšenový nákyp





Hodnotenie: 100%, 4 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Zuzana GallayováPrednáša a vedie cvičenia na fakulte ekológie a environmentalistiky so sídlom vo Zvolene. Rada varí a stále viac pri tom používa biopotraviny.

Diskusia: Pšenový ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Recepty, zdravá výživa
    Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií