BIO spotrebiteľ

Kapustová polievka

11.07.2005 08:07
Kapustová polievka akú ste snáď ešte nejedli :) Kapustová polievka v kvalite BIO! Kapusta, špaldové krúpy, drevená rasca... už sa Vám slinky zbiehajú?
Suroviny:

Postup:
Nakrájame cibuľu a podusíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú kapustu a rascu, poprášime paprikou, zamiešame a zalejeme vodou. Pridáme kernoto a varíme 15 minút. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a varíme ešte 15 minút. Nakoniec dochutíme, podľa chuti môžeme zahustiť múkou, necháme prejsť varom a na tanieri ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.

Náš tip:
Ponúkame vám koreniny a bylinky sú dostupné v kvalite bio z produkcie Slnečnej brány alebo hospodárstva rodiny Abrlovej. Byliny by mali v našom organizme pomáhať a liečiť, preto by nemali mať za sebou „chemickú kúru“. Pri konvenčných (nie bio) koreninách je bežné ich ožarovanie.

Info pre Vaše zdravie:


Špaldové kernoto (špaldové krúpy) je najobľúbenejším zo špaldových výrobkov. Kernoto nie je potrebné vopred namáčať, ako celé zrná sa uvarí v priebehu 25-30 minút. V porovnaní s celými zrnami má jemnejšiu chuť. Okrem rýchlej prípravy je možné použiť ho do polievok, rôznych šalátov, ako prílohu k mäsu (náhrad za ryžu či v kombinácii s ryžou), ako hlavné jedlo v rôznych zmesiach so zeleninou, hubami, alebo ako sladké dezerty s ovocím alebo pudingom.

Kapusta:
  • Je bohatá na draslík, horčík, vápnik a fosfor;
  • Obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín K a ďalšie vzácne prvky;
  • Má liečivý účinok pri liečbe žalúdočných vredov;





Hodnotenie: 82.4%, 549 hlasov Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Martina LamačkováPredáva a radí ľudom pri nákupe biopotravín v BIO obchode U malého princa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Kapustová ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Recepty, zdravá výživa
    Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií