Nebezpečenstvo je predovšetkým v možnej genetickej kontaminácii iných poľnohospodárskych plodín a v prírode sa voľne vyskytujúcich príbuzných druhov. Toto nebezpečenstvo je navyššie u repky, ktorá má v SR množstvo príbuzných druhov, s ktorými sa môže krížiť...
Na slovenských poliach bola Slovenskou inšpekciou životného prostredia nájdená geneticky modifikovaná repka a sója pestovaná bez potrebných povolení a kukurica, ktorej vplyvy na životné prostredie neboli testované v slovenských podmienkach...
„Kým nedôjde k dôkladnému posúdeniu environmentálnych rizík, ktoré zohľadní špecifiká prostredia unikátnych ekosystémov, napr. Panónskeho alebo Karpatského regiónu, nesmú byť geneticky modifikované poľnohospodárske plodiny povolené na pestovanie a nesmie dôjsť ich uvoľneniu do životného prostredia.." písalo sa v článku z 1.10. na stránkach Changenetu.
Okrem iného sa dozviete, aké dôvody sú, prečo voliť radšej opatrnosť pri pestovaní GM produktov. A koľko dostane pokutu ten, kto poruší zákaz. ..A tak môžme čakať záver, akú
pokutu dostanú výskumné ústavy, ktoré sú za túto nezodpovednosť zodpovedné...