Geneticky modifikovaný DNA materiál sa dostáva von z geneticky modifikovaných potravín do črevných baktérií v ľudskom tele. Bezpečnosť GMO je spochybnená.
To je výsledok prvého známeho experimentu s GM potravinami na človeku, ktorý uskutočnila University of Newcastle, čím vyvrátila tvrdenia biotechnologického priemyslu.
Hoci zistenia boli prekvapivé a niektorí vedci vyjadrili obavy, Agentúra pre potravinové normy (Food Standards Agency) poprela významnosť štúdie.
Britská organizácia na podporu ekologického poľnohospodárstva Soil Association verí, že pokiaľ neexistujú výskumy s inými zisteniami, bezpečnosť geneticky modifikovaných potravín je spochybnená. Schvaľovacie postupy pre GMO sú nedostatočné a Agentúra pre potravinové normy nezaujíma voči GM potravinám postoj vychádzajúci z princípu predbežnej opatrnosti, ani neinformuje adekvátne verejnosť alebo vládu o neurčitých faktoroch,
hovorí Soil Association.