Podľa zdravotnej agentúry OSN môže rozvoj geneticky modifikovaných potravín
(GMO) priniesť prospech farmárom aj spotrebiteľom.
Podľa zdravotnej agentúry OSN môže rozvoj geneticky modifikovaných potravín
(GMO) priniesť prospech farmárom aj spotrebiteľom. Pretože neexistujú žiadne dôkazy, že by niektoré z doterajších génovo obohatených produktov niesli nejaké zdravotné riziká, podporila WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) ich pestovanie.
V Európe sa zatiaľ o týchto potravinách vedú tiahnúce sa debaty a EU dokonca čelí prehre u Svetovej obchodnej organizácie. Moratórium, ktoré EU na tieto potraviny vyhlásila, sa totiž nepáčia USA, Kanade a Argentíne.
V
systéme ekologického poľnohospodárstva sa geneticky modifikované rastliny nesmú pestovať a teda biopotraviny neobsahujú GMO.