... bioprodukty a biopotraviny (v porovnaní s bežnými potravinami) viac vitamínu C a základných minerálov ako vápnik, horčík a železo, ako aj antioxidantov, ktoré sú dôležité v prevencii proti rakovine.
2. Žiadne...
Bolesti hlavy ... organizmu?
Pri stresových bolestiach hlavy to je vitamín B2. Skúste zvýšiť príjem u produktov ako hrach, tvrdé syry, kvasnice, sušené droždie, tekvicové semená, pažítka, petržlenová vňať, chren, banány, jahody,...
Depresia (Čo robiť a jesť, ak Vás trápi depresia) ... súvisí so slnkom a slnko je lekár nad lekárov. Skúste viac používať pohánku, kukuricu, pšeno, či iné obiloviny v strave.
Obohaťte svoj jedálniček o potraviny s obsahom horčíka a fosforu. Sú prítomné najmä v pšeničných...
Vysoký krvný tlak ... tlaku.
Bylinné výťažky sú známe účinkami v boji proti mnohým ochoreniam – ak začnete užívať výťažky z arónie čiernej, pomôže vám znížiť tlak.
Z minerálnych látok potrebujete zvýšiť obsah vápnika,...
Kapustová polievka ... rôznych šalátov, ako prílohu k mäsu (náhrad za ryžu či v kombinácii s ryžou), ako hlavné jedlo v rôznych zmesiach so zeleninou, hubami, alebo ako sladké dezerty s ovocím alebo pudingom.
Kapusta:
Je bohatá na...
Letná polievka ... (B2), ale aj niacínu
zaujímavý je tiež obsah beta-karoténu, ktorý pôsobí na bunky v tele regeneračne
vyšší je obsah draslíku, dôležitého pre reguláciu osmotického tlaku v bunkách, síry a horčíka
obsah škrobu je...
Zapekaný ovos s hubami ... s ostatnými obilninami. Ovos je najlepším zdrojom ľahko rozpustnej vlákniny (1,5%), ktorá znižuje hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Výrazne vyšší ako u
ostatných obilnín je obsah horčíka, železa, zinku...
Kuskusový nákyp s ovocím ... a linolová, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi, ďalej lecitín, ktorý posilňuje pamäť a pôsobí antidepresívne. Pomáha pri zápche a podporuje vylučovanie zadržovanej vody. Ukľudňuje sliznice tráviaceho ústrojenstva....
Recepty z vysokej školy ... nátierkou ozdobíme rajčinou, paprikou alebo kyslou uhorkou. Tip pre gazdinky: Ovsené zrná môžeme pridávať do ďalších nátierok (napr. sardinkovej). Zvýšia nielen ich množstvo a sýtosť, ale naviac sú zdrojom vitamínov B, E,...
&
-:)(:-
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií