BIO spotrebiteľ

Bolesti hlavy

11.04.2005 09:14
Bolesti hlavy pozná snáď každý. Či už je príčinou stres, alebo počasie, bolesti hlavy nám nedovolia tešiť sa zo života. Ak bolesti neprestávajú niekoľko hodín, sme ochotní urobiť čokoľvek, len aby prestali. Čo by mohlo zabrať proti boletiam hlavy?

Prvá pomoc pri bolesti hlavy


  • Okamžitú úľavu pri akútnej bolesti hlavy by mal priniesť jogurt, alebo tvrdý syr. Obsahujú vitamín B2, ktorý napomôže dodať energiu bunkám.
  • Ak bolí hlava zo stresu, tak skúste striedať teplý a studený kúpeľ rúk až po lakte.
  • Citrón nakrájaný na plátky (priložené na spánky) by mohol zabrať tiež.
  • Taktiež obklad s octom je osvedčeným prostriedkom.
  • Cesnak upravuje stav tepien, takže odporúčame častejšie zaradiť do jedálnička, prípadne skúsime obklad s plátkami cesnaku.

K vyššie uvedenému Vám ešte vrelo odporúčam:
A) Mätový, rumančekový, alebo medovkový čaj s medom. Nie nadarmo sú liečivé.
B) Pamajorán alebo oregano - 1 lyžičku pamajoránu zalejete ¼ l vriacej vody. 10 minút nechajte vylúhovať. Užívajte 2-krát denne.

Dlhodobé potrebné zmeny

...v živote, ktoré zlepšujú stav a sú prevenciou proti bolestia hlavy:

  • Naučiť sa správne dýchať. Joga, telesné cvičenie, plávanie – pri tom sa výborne naučí človek riadne dýchať
  • Nefajčiť
  • Obmedziť kofeín a alkohol
  • Pravidelný spánok
  • Menej stresu

Čo chýba Vášmu organizmu?


  • Pri stresových bolestiach hlavy to je vitamín B2. Skúste zvýšiť príjem u produktov ako hrach, tvrdé syry, kvasnice, sušené droždie, tekvicové semená, pažítka, petržlenová vňať, chren, banány, jahody, maliny.
  • Horčík a draslík. Pomôžu vám banány, špenát, zelená fazuľka, celozrné výrobky, strukoviny.
  • Vápnik a zinok v nedostatočnom množstve môže tiež zavážiť, preto skúste zvýšiť príjem obilných klíčkov, tekvicových semien, húb, rýb, strukovín, maku a morských rias.

Ak čítate článok o belestiach hlavy len zo záujmu, lebo vy tento problém nepoznáte, gratulujeme! Ale ak poznáte niekoho, koho sa bolesti hlavy priamo dotýkajú, pomôžte mu nájsť pomoc. Nabudúce možno pomôže on vám.
A ak máte iný problém s vaším zdravím – napíšte nám, skúsime nájsť riešenie.

Prajem vám jasnú myseľ a dobré zdravie!

Sponzorované odkazy

Ak vo Vašom okolí nemáte dostupné vyššie uvedené potraviny, určite Vám prídu vhod následujúce odkazy ako aj možnosť nákupu týchto a mnohých ďalších potravín cez internet.
(všetky odkazy BIO obchod.sk)
staré odrody ochutnávky kam s deťmi




Hodnotenie: 85%, 8 hlasov Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Daniela DivílkováOd roku 2002 dobrovoľne a s radosťou pracuje pre Centrum environmentálnych aktivít v Trenčíne.

Diskusia: Bolesti ...

    Dobrý deň,

    chcela som sa spýtať poznám človeka, ktorý mal pred 3 rokmi úraz. Mal silný otras mozgu . Od toho času ho stále bolí hlava. Po roku bol na CT ,ale všetko bolo v poriadku. Bolesti hlavy však stále pretrvávajú a dokonca sa v poslednej dobe viac stupňujú. Vedeli by ste mi poradiť?

    Ďakujem
    gabuska

    bolest hlavy

    Moj brat ma ma uz vyse roka ukrutne bolesti hlavy v oblasti za uchom,len na jednej strane.Niekedy na tej istej strane pocuje jemne sumenie.Bolesti ma kedykolvek cez den.Nema ziadny vyvolavaci faktor. Analgetika mu bolest utlmia len na hodinu dve. Ine tazkosti nema.Na CT mu zistili cystu v stredovej ciare do 12mm.Mozu jeho bolesti s nou suvisiet? Moze sa cysta zvacsova? Ake komplikacie v suislosti s nou mozu vzniknut.Dakujem za odpoved.
    jana

    CYSTA V MOZGU

    ahoj dva mesiace mam bolesti v hlave lekarka ma začala liečit tabletkami na migrenu.Asi po tyždni som bola u nej znova so silnymi bolestami nasadila mi nove lieky a dala ma na CT.Tam mi zistili nalez v mozgu-cystu a poslali do nemocnice ako akutny prípad.Vnemocnici mi urobiliMR a tam zistili že ta cysta je vodova a na druhy den ma prepustili že to nie je nič že tie bolesti mi sposobuje migrena .Vratila som sa k neurologičke a povedala že sa necitim dobre a že som slaba a točí sa mi hlava.Nasadila mi znova nove lieky ale bolesti mi nemiznu.Vo štvrtok ma viezli znova do nemocnice kde mi ihned pychli injekcie a infuziu a poslali za hodinu domov .Nechuti mi jest jedavam raz denne vravela som to i v nemocnici stale mam bolesti ktore neustupuju a oni ma liečia iba na migrenu a vobec nie na cystu.len skusaju na mne stale nove lieky ktore mi nezaberaju.Už neviem kam a na koho sa mam obratit .
    ingrid

    priserna bolest hlavy

    ahoj, mam 22 rokov a asi rok mam pretrvavajuce bolesti hlavy v spankoch, oboch, raz je to v jednom, pak v druhom, a niekedy v oboch, bolest je taka silna, ze niekedy nedokazem nic urobit, len sa zvyjam od bolesti..k doktorke chodim uz vyse roka a poslala ma na vsetky mozne vysetrenia (CT, na stitnu, na chrbticu, na srdce a mnoho inych) nasadila mi vela liekov na migrenu, na upokojenie, analgetika, nic nezaberalo, len magnezium do zili..ale to uz nedava, aby som si nenavikla. povedala, ze mam migrenu, ale podla mna to tak nieje, poslala ma psichologovi, ze si to len namyslam...prosim porad, za kym mam ist, alebo ca mam robit, uz si nevjem dat rady, a ak by som mala mat tie bolesti do konca zivota, bolo by to strasne. dakujem...
    janula

    MAM CERU KTORA JE OPEROVANA UZ TRI KRAT NA OCI STOHO SA JEJ DOSTALA MIGRENA MA BOLESTI HLAVI STALE CHODILA SOM ZNOU PO LEKAROCH A TO NE NA SLOVENSKU ALE PO ZAHRANICJA V FRANCUSKU POTOM SNOU SOM BOLA NA SKANER KTORI JEJ ZISTILI ZE MA V HLAVE CISTU ALE ZE TO NE JE NIC VAZNE ALE BOLENJE HLAVI MA STALE TAK ZE AJ KED SME CHODILI NA TJE VECI AJ TAK SA NEDA NIC UROBIT LEN DAVAT POZOR NA VSETKO BOLENJE HLAVI NEPRESTAVA PORATTE CO MOZETE MI
    SIMONA MROCOVA



Čítať celú diskusiu k článku (11 príspevkov)   Pridať názor na článok





BIO magazín

Zdravie
Rubrika zameraná na zdravý životný štýl, zdravie z prírody a z (bio) potravín.



Najčítanejšie v rubrike



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií