BIO spotrebiteľ

Sezamové pagáčiky

18.10.2007 07:58
(Receptár Klubu BIO-Papa v Trenčíne)
Potrebujeme:
  • 250 g celozrnnej BIO špaldovej múky hladkej
  • 250 g netučného tvarohu
  • 250 g hery
  • 1 lyžičku rasce
  • 2 žĺtka (bielka použijeme na potieranie)
  • štipku soli
  • sezam


Postup:
Všetko spolu zmiešame a necháme 24 hodín v chladničke. Potom vyvaľkáme cesto a vykrajujeme kolieska (priemer asi 2 prsty). Potrieme rozšľahaným bielkom. Posypeme sezamom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

Tip pre gazdinky:
Pagáčiky sú krehučké a najviac si ich vychutnáte v deň pečenia.
Pagáčiky
Pagáčiky
Pagáčiky
Pagáčiky





Hodnotenie: 75%, 4 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Zuzana GallayováPrednáša a vedie cvičenia na fakulte ekológie a environmentalistiky so sídlom vo Zvolene. Rada varí a stále viac pri tom používa biopotraviny.

Diskusia: Sezamové ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Recepty, zdravá výživa
    Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií