BIO spotrebiteľ

Nákyp zo špenátu

11.09.2008 07:31
Môj obľúbený recept do súťaže Dary leta na tanieri...

-40 g masla
-40 g múky
-10 g cibule
-300 g špenátu
-20 g masla na formu
-3 vajcia
-soľ
-2 dl mlieka
-čierne korenie

Na masle speníme postrúhanú cibuľu, primiešame múku, trochu popražíme, rozriedime mliekom a povaríme na kašu. Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtky, soľ, uvarený, scedený, posekaný špenát, čierne korenie a z bielkov tuhý sneh. Masu dáme do vymastenej nákypovej formy a upečieme. Namiesto špenátu môžeme dať aj inú zeleninu.

Podávame so zemiakovou kašou.

Tento recept používa moja 75 ročná mamka a mne to veľmi chutí!

S pozdravom,
Jaroslav Marton
Prešov





Hodnotenie: 100%, 1 hlas Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Diskusia: Nákyp zo ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Recepty, zdravá výživa
    Receptár je o tom, ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií