BIO spotrebiteľ

Špaldová chlebová múka graham BIO

14.09.2016 07:00
Špaldová chlebová múka graham BIO - kandidát na ocenenie Slovenská biopotravina roka 2016.

Špaldová chlebová múka graham vzniká mletím celého zrna vylúpanej špaldy tradičným spôsobom mletia na kamennom mlyne. Vyznačuje sa nezameniteľnou orieškovou chuťou. Použiť ju možno na pečenie chleba, ale výborne chutí i v koláčoch, múčnikoch a cestovinách. Možno ňou nahradiť akúkoľvek bežne používanú múku. Vysoký obsah vlákniny v múke podporuje črevnú peristaltiku, pri príjme najmenej 10 gramov tejto vlákniny denne ( 100 gramov múky obsahuje 7,6g vlákniny).

Podiel surovín slov. pôvodu: 100%
Zloženie: BIO špaldová chlebová múka graham
Dostupnosť: špecializované predajne, maloobchodné reťazce, výstavy, jarmoky,
e-shop spoločnosti BIOMILA spol. s r.o. www.biomila.sk, www.bio-predaj.sk, Biojarmok Trenčín

Špaldová chlebová múka graham 1kg BIO, BIOMILA
Špaldová chlebová múka graham 1kg BIO, BIOMILA foto: BIOMILA

Výrobca - BIOMILA spol. s r.o.

Spoločnosť Biomila spol. s r.o. sídli v Rudníku, v krásnom prostredí myjavských kopaníc, kde spracúva vo vlastnom kamennom mlyne najmä špaldovú pšenicu, dopestovanú v systéme ekologického poľnohospodárstva. Spoločnosť vyrába aj vlastné cestoviny, z ktorých mnohé získali ocenenie Značka kvality Slovak GOLD, má vlastnú baliareň a veľkosklad. Ponúka široký sortiment biopotravín vlastných i biopotravín dovážaných (z vlastnej výroby okrem múk, mlynských výrobkov a cestovín i bylinkové čaje a sušené jablká).

Prečo by mala byť biopotravinou roka 2016?

Špaldová chlebová múka graham je jedinečná spôsobom jej výroby - tradičnou technológiou mletia na kamennom mlyne. Jedná sa o jednostupňové mletie celého vylúpaného zrna špaldy, pri ktorom zostávajú v múke zachované všetky cenné zložky a súčasti zrna vrátane obalových vrstiev bohatých na vlákninu (otruby). Zo senzorických vlastností je význačná pre špaldovú celozrnnú múku oriešková chuť, ktorá dodáva produktom vyrobeným z tejto múky charakteristickú špaldovú chuť.

Je vhodná na prípravu klasického i kváskového chleba a na všetky druhy pečív a múčnikov. BIOMILA Špaldovej chlebovej múke graham BIO bola udelená v januári 2016 od MPRV SR Značka kvality SK GOLD.

Chcete, aby bola Špaldová chlebová múka graham BIO biopotravinou roka 2016? Dajte jej svoj hlas!






Hodnotenie: 70%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Špaldová chlebová múka graham ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií