BIO spotrebiteľ

Bio hovädzie mäso

09.09.2016 07:00

Bio hovädzie mäso, ktoré kandiduje na Slovenskú biopotravinu roka 2016 je vyrábané výlučne zo slovenského ekologického chovu. Výnimočná kvalita mäsa súvisí nie len s pôvodom zvierat, ale aj s jeho vysokým stupňom začistenia a najmä jeho vyzrievaním. Vyzrievanie mäsa sa aplikuje nie len pri steakoch, ale aj pri bežných druhoch mäsa, čo im dáva vyššiu kulinársku kvalitu.

Podiel surovín slov. pôvodu: 100%
Zloženie: bio hovädzie a teľacie mäso
Dostupnosť: špecializované predajne, maloobchodné reťazce, na farme.

Bio hovädzie mäso
Bio hovädzie mäso foto: BONUM - Bratislava

 

Výrobca - Ing. Peter Badiar - BONUM, Bratislava

Hovädzí dobytok chová na Farme Turová od roku 2006, pričom v roku 2008 s celou farmou vstúpili do systému ekologického poľnohospodárstva. V roku 2013 dokončili výstavbu špecializovaného bitúnku, ktorý slúži na spracovanie dobytka výhradne zo slovenských ekologických fariem.

Prečo by malo byť biopotravinou roka 2016?

Mäso z farmy Turová by malo vyhrať kvôli jeho vláčnej chuti, dôkladnemu vyzretiu a jemnosti pri konzume. Vhodné pre bábätká, dámy čo si potrpia na kvalitu a pánov, čo si radi vychutnajú dokonalé steaky.

Chcete, aby bolo bio hovädzie mäso biopotravinou roka 2016? Dajte mu svoj hlas!

 

hovädzie mäso




Hodnotenie: 90%, 2 hlasy Ako veľmi sa Vám páči tento článok? Dajte mu svoj hlas.

Klaudia MedalováOd roku 2001 pracuje v Centre environmentálnych aktivít ako koordinátor aktivít na podporu rozvoja ekologického poľnohospodárstva. Stála tiež pri zrode klubu priateľov ekologického poľnohospodárstva Klubu BIO PaPa v Trenčíne.

Súvisiace články


Diskusia: Bio hovädzie ...



    Pridať názor na článok





    BIO magazín

    Biopotraviny, bioprodukty
    Kvalita biopotravín, veľtrhy, jarmoky, cenové porovnania, kluby biospotrebiteľov...



    Najčítanejšie v rubrike



    Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií