BIO spotrebiteľ

Špaldový falafel

Suroviny

  • 150 g špaldového bulguru,
  • 1 veľká olúpaná cibuľa rozkrájaná na väčšie kúsky,
  • 2 strúčky cesnaku,
  • 15 g čerstvej petržlenovej vňate,
  • mletý kmín a koriander,
  • 1 lyžička prášku do pečiva,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • 200 g uvareného lúpaného hrachu,
  • 1 rozšľahané vajce,
  • 60 g strúhanky,
  • olej.

Postup

Bulgur nasypeme do misy a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minút nasiaknuť, potom opatrne zlejeme. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, kmín a mletý koriander rozmixujeme dohladka. Pridáme čierne korenie, uvarený a zomletý (rozmixovaný) hrach a vypracujeme na hladké cesto. Pridáme vajce, strúhanku, bulgur a premiešame. Zo zmesi mokrými rukami formujeme malé guľaté placky, ktoré z oboch strán opražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, zeleninovým šalátom alebo so špenátovou či inou zeleninovou zmesou a chlebom.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Špalda na všetky spôsoby – receptár Klubu BIO-PaPa
Recept pridaný: 20.03.2020
Zaujal: 93120 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií