BIO spotrebiteľ

Zapečené jablká

Suroviny

  • jablká,
  • vlašské orechy,
  • trošku masla,
  • šťavu z pomarančov,
  • akýkoľvek lekvár (najčastejšie používam ríbezľový),
  • škorica,
  • vanilkový cukor.

Postup

Príprava: Umyté jablká ošúpeme, rozdelíme na polky a vyberieme jadrovníky tak, aby sme v jednotlivých polkách urobili väčšie jamky. Do týchto potom dáme pol lyžičky ríbezľového lekváru a lyžičku potlčených vlašských orechov. Na vrch dáme trošku masla a posypeme škoricou a vanilkových cukrom. Jablká poukladáme do jánskej misy a podlejeme pomarančovou šťavou. Pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, nie na silnom ohni. Najlepšie chutia ešte teplé.

Vhodné ako: Bezlepková strava, Vegetariánska strava

Pavol Pachník
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 8700 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií