Zapečené jablká
Suroviny
- jablká,
- vlašské orechy,
- trošku masla,
- šťavu z pomarančov,
- akýkoľvek lekvár (najčastejšie používam ríbezľový),
- škorica,
- vanilkový cukor.
Postup
Príprava: Umyté jablká ošúpeme, rozdelíme na polky a vyberieme jadrovníky tak, aby sme v jednotlivých polkách urobili väčšie jamky. Do týchto potom dáme pol lyžičky ríbezľového lekváru a lyžičku potlčených vlašských orechov. Na vrch dáme trošku masla a posypeme škoricou a vanilkových cukrom. Jablká poukladáme do jánskej misy a podlejeme pomarančovou šťavou. Pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, nie na silnom ohni. Najlepšie chutia ešte teplé.
Vhodné ako: Bezlepková strava, Vegetariánska strava
Pavol Pachník
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 9106 krát