Zemiakový šalát na kyslo
Suroviny
- 2 kg zemiakov,
2 cibule, 4 lyžice oleja, 2 lyžice cukru, 1 čaj. lyž. mletého čierneho korenia, 6 dcl vody, 1 dcl octu, alebo citrónovej šťavy, kyslé uhorky.
Postup
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na cca 4 - 5 cm dlhé hranolčeky. Vodu, olej , ocot, cukor, soľ a čierne korenie dáme variť do malého hrnca a pridáme na kusky nakrájanú cibuľu. Hneď po zovretí odstavíme a pridáme do zemiakov. Podľa chuti pridáme nakrájanú kyslú uhorku. Premiešame a necháme odstáť.
Veronika Žibrunová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 79258 krát