BIO spotrebiteľ

Zemiakový šalát na kyslo

Suroviny

  • 2 kg zemiakov,
  • 2 cibule,
  • 4 lyžice oleja,
  • 2 lyžice cukru,
  • 1 čaj. lyž. mletého čierneho korenia,
  • 6 dcl vody,
  • 1 dcl octu, alebo citrónovej šťavy,
  • kyslé uhorky.

Postup

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na cca 4 - 5 cm dlhé hranolčeky. Vodu, olej , ocot, cukor, soľ a čierne korenie dáme variť do malého hrnca a pridáme na kusky nakrájanú cibuľu. Hneď po zovretí odstavíme a pridáme do zemiakov. Podľa chuti pridáme nakrájanú kyslú uhorku. Premiešame a necháme odstáť.

Veronika Žibrunová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 79258 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií