BIO spotrebiteľ

Pohánkový nákyp

Suroviny

  • 1 šálku BIOpohánkovej lámanky
  • 500 g postrúhaných jabĺk
  • 3 tenké plátky masla
  • 1 vajce
  • 1 biely jogurt (zvolenský)
  • 1 šálku sušených hrozienok
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 čajovú lyžičku škorice
  • med
  • 1 slivkový kompót

Postup

Pohánkovú lámanku prepláchneme, zalejeme 1 šálkou vody a privedieme do varu. Potom vypneme a necháme pod pokrievkou „dôjsť“. Zatiaľ zmiešame jablká s vanilkovým cukrom, škoricou, umytými hrozienkami a ochutíme medom. Do mierne vychladnutej pohánky pridáme maslo, vajce, jogurt a jablkovú zmes. Cesto rozotrieme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Na vrch poukladáme slivky a pečieme asi 25 minút pri 200 ºC.

Podávame poliate šťavou zo slivkového kompótu ako teplé hlavné jedlo alebo vychladnuté ako príjemný olovrant.

Poznámka

Tip pre maminy:
V recepte je možné nahradiť med javorovým sirupom alebo jablkovou šťavou. Malým deťom môžeme vynechať okrem medu aj škoricu a vanilku, príp. uvarenú pohánkovú lámanku len zmiešame s jabĺčkom (banánom) a podávame.

Tip pre partnerky a manželky:
Našim milým polovičkám nákyp viac osladíme a podávame ako dezert, v žiadnom prípade nie ako hlavné jedlo...

Prajem Vám dobrú chuť!

Zuzana Gallayová
Recept pridaný: 21.12.2005
Zaujal: 4254 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií