BIO spotrebiteľ

Žihľavová polievka

Suroviny

  • 1l vody
  • 2 hrste sekanej mladej žihľavy
  • hrsť pažítky
  • 1/8l mlieka
  • 0,5 lyž. Solčanky
  • 30g masla
  • 40g múky - ražná alebo špaldová
  • 1 žĺtko
  • soľ
  • 2 celozrnné žemle

Postup

Z masla a múky urobíme zásmažku, zalejem vodou, rozšľaháme a povaríme. Pridáme Solčanku a odstavíme. Pridáme jemne posekanú pažítku a žihľavu a v mlieku rozšľahané žĺtko. Už nevaríme, len prehrejeme!

Podávame s kúskami opečenej žemle. Namiesto mlieka môžeme skúsiť kysanú smotanu. A kto nemá rád, môže vynechať aj vajíčko.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 3715 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií