BIO spotrebiteľ

Jarná zeleninová polievka so špenátom

Suroviny

Na 1 porciu:
  • 1 šálka vody
  • niekoľko lístkov špenátu alebo mladej žihľavy
  • 1 zemiak
  • kúsky rôznej základnej zeleniny (mrky, ?ervená repa, petržlen)
  • 3 kvapky oleja
  • 1 polievková lyžica jemných ovsených vločiek

Postup

Zeleninu a zemiak očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a varíme do mäkka. Do vriacej vody pridáme nadrobno nakrájaný špenát, hneď odstavíme, prikvapneme olej, vsypeme ovsené vločky a rozmixujeme.

Na zahustenie môžeme použiť aj inú vopred uvarenú obilninu alebo iné obilné vločky. Tie však v polievka najmenej 5 minút povaríme.

Vhodné ako: Vegánska strava, Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 4903 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií