Jarná zeleninová polievka so špenátom
Suroviny
Na 1 porciu:
- 1 šálka vody
- niekoľko lístkov špenátu alebo mladej žihľavy
- 1 zemiak
- kúsky rôznej základnej zeleniny (mrky, ?ervená repa, petržlen)
- 3 kvapky oleja
- 1 polievková lyžica jemných ovsených vločiek
Postup
Zeleninu a zemiak očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a varíme do mäkka. Do vriacej vody pridáme nadrobno nakrájaný špenát, hneď odstavíme, prikvapneme olej, vsypeme ovsené vločky a rozmixujeme.
Na zahustenie môžeme použiť aj inú vopred uvarenú obilninu alebo iné obilné vločky. Tie však v polievka najmenej 5 minút povaríme.
Vhodné ako: Vegánska strava, Vegetariánska strava
Redakcia
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 5657 krát