BIO spotrebiteľ

Švagrove cestoviny

Suroviny

  • 400 g špaldových BIOrezancov
  • 250 g špenátu
  • 150 g šunky (možno vynechať)
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 100 g eidamu
  • 100 g šampiňónov
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľu
  • olej
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • bazalka

Postup

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme špenát (pokiaľ je mrazený, necháme chvíľu podusiť) a hrášok. Po chvíľke pridáme plátky šampiňónov a rezančeky šunky. Dobre orestujeme. Pridáme nastrúhaný eidam a po jeho roztopení zmes zalievame postupne smotanou (pozor, aby nebola omáčka príliš riedka).

Dochutíme soľou, bazalkou a korením. Na koniec zmiešame s uvarenými špaldovými cestovinami.

Poznámka

1/ Ozdobené rajčinami či červenou paprikou dostanú slávnostný ráz a chuťovo si určite neurobíte hanbu.

2/ Tip pre maminy:
Skúste menším deťom vynechať šunku, šampiňóny, korenie a nahradiť smotanu mliekom. Možno si Vaše dieťa obľúbi zelené cestoviny.

3/ Môj švagor odporúča pre lepšiu chuť rozšíriť recept o štipku zázvoru a 1 dl bieleho vína... to potom asi pánom špenát inak chutí...

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Gallayový Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 4109 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií