Švagrove cestoviny
Suroviny
- 400 g špaldových BIOrezancov
- 250 g špenátu
- 150 g šunky (možno vynechať)
- 150 g mrazeného hrášku
- 100 g eidamu
- 100 g šampiňónov
- 200 ml smotany na varenie
- 1 cibuľu
- olej
- soľ
- mleté biele korenie
- bazalka
Postup
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme špenát (pokiaľ je mrazený, necháme chvíľu podusiť) a hrášok. Po chvíľke pridáme plátky šampiňónov a rezančeky šunky. Dobre orestujeme. Pridáme nastrúhaný eidam a po jeho roztopení zmes zalievame postupne smotanou (pozor, aby nebola omáčka príliš riedka).
Dochutíme soľou, bazalkou a korením. Na koniec zmiešame s uvarenými špaldovými cestovinami.
Poznámka
1/ Ozdobené rajčinami či červenou paprikou dostanú slávnostný ráz a chuťovo si určite neurobíte hanbu.
2/ Tip pre maminy:
Skúste menším deťom vynechať šunku, šampiňóny, korenie a nahradiť smotanu mliekom. Možno si Vaše dieťa obľúbi zelené cestoviny.
3/ Môj švagor odporúča pre lepšiu chuť rozšíriť recept o štipku zázvoru a 1 dl bieleho vína... to potom asi pánom špenát inak chutí...
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Gallayový Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 4552 krát