BIO spotrebiteľ

Zelerový šalát s nahým ovsom

Suroviny

  • 100 g tvrdý syr údený (príp. neúdený)
  • 1/2 šálky zrná BIOovsa nahého
  • 1 veľké jablko
  • 1 stredne veľký zeler
  • 1 biely jogurt
  • hrsť vlašských orechov
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ

Postup

Ovsené zrná preberieme od prípadných nečistôt, premyjeme a necháme namočené cez noc. Potom ich prepláchneme a dáme variť. Jablko a zeler očistíme, na hrubo postrúhame a pokvapkáme šťavou z citróna. Pridáme vychladnutý ovos, na hrubo postrúhaný syr a nasekané orechy. Zmes dobre premiešame, pridáme osolený jogurt a necháme hodinu v chladničke.

Podávame s tmavým chlebom alebo grahamovým pečivom.

Poznámka

Údený syr akoby potlačil v tomto šaláte výraznú chuť zeleru, voči ktorému má mnoho ľudí predsudky. Osvedčilo sa mi nevravieť hneď, čo je na tanieri. Treba ochutnať.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Gallayová Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 3185 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií