Zelerový šalát s nahým ovsom
Suroviny
- 100 g tvrdý syr údený (príp. neúdený)
- 1/2 šálky zrná BIOovsa nahého
- 1 veľké jablko
- 1 stredne veľký zeler
- 1 biely jogurt
- hrsť vlašských orechov
- šťava z 1/2 citróna
- soľ
Postup
Ovsené zrná preberieme od prípadných nečistôt, premyjeme a necháme namočené cez noc. Potom ich prepláchneme a dáme variť. Jablko a zeler očistíme, na hrubo postrúhame a pokvapkáme šťavou z citróna. Pridáme vychladnutý ovos, na hrubo postrúhaný syr a nasekané orechy. Zmes dobre premiešame, pridáme osolený jogurt a necháme hodinu v chladničke.
Podávame s tmavým chlebom alebo grahamovým pečivom.
Poznámka
Údený syr akoby potlačil v tomto šaláte výraznú chuť zeleru, voči ktorému má mnoho ľudí predsudky. Osvedčilo sa mi nevravieť hneď, čo je na tanieri. Treba ochutnať.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Gallayová Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 3185 krát