BIO spotrebiteľ

Šťavnatý šalát

Suroviny

  • 1 šálku zŕn BIOšpaldy
  • 1 veľké jablko
  • 1 veľkú šťavnatú mrkvu
  • 1 cibuľu
  • 1 hrsť orechov
  • 1 malý zeler
  • 1/2 čínskej kapusty
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička medu
  • šťava z 1/2 citróna

Postup

Zrná preberieme od nečistôt, premyjeme, necháme namočené cez noc, opäť premyjeme, uvaríme, scedíme. Jablko, mrkvu, zeler nastrúhame na hrubo, cibuľu a kapustu nakrájame na jemno, orechy nasekáme. Všetko zmiešame, pridáme soľ, med a citrón. Dobre premiešame.

Poznámka

1/ Môžeme podávať k pečenej kuracine s ryžou ako šalát, príp. ním nahradíme ryžu.

2/ Alebo môžeme podávať ako olovrant s bielym jogurtom a tmavým pečivom.

3/ Deťom podávame šalát na liste čínskej kapusty ozdobený tvrdým syrom a rajčinami.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Gallayová Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 3701 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií