Suroviny
- 1 šálku zŕn BIOšpaldy
- 1 veľké jablko
- 1 veľkú šťavnatú mrkvu
- 1 cibuľu
- 1 hrsť orechov
- 1 malý zeler
- 1/2 čínskej kapusty
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička medu
- šťava z 1/2 citróna
Postup
Zrná preberieme od nečistôt, premyjeme, necháme namočené cez noc, opäť premyjeme, uvaríme, scedíme. Jablko, mrkvu, zeler nastrúhame na hrubo, cibuľu a kapustu nakrájame na jemno, orechy nasekáme. Všetko zmiešame, pridáme soľ, med a citrón. Dobre premiešame.
Poznámka
1/ Môžeme podávať k pečenej kuracine s ryžou ako šalát, príp. ním nahradíme ryžu.
2/ Alebo môžeme podávať ako olovrant s bielym jogurtom a tmavým pečivom.
3/ Deťom podávame šalát na liste čínskej kapusty ozdobený tvrdým syrom a rajčinami.
Vhodné ako: Vegetariánska strava