Suroviny
- 100 g zŕn BIOovsa nahého
- 2 vajcia
- 70 g masla
- 1 červenú (príp. bielu) cibuľu
- 50 g tvrdého syra
- 1 polievkovú lyžicu bieleho jogurtu
- 1 čajovú lyžičku kečupu
- soľ
Postup
Ovsené zrná preberieme od prípadných nečistôt, premyjeme a necháme namočené cez noc. Potom ich prepláchneme a dáme variť. Vajcia uvaríme na tvrdo a nastrúhame, cibuľu očistíme a nakrájame. Vymiešame vajcia s maslom, nastrúhaným syrom, jogurtom, kečupom a soľou. Pridáme cibuľu a vychladnuté zrná.
Chlieb alebo pečivo natreté nátierkou ozdobíme rajčinou, paprikou alebo kyslou uhorkou.
Poznámka
1/ Ovsené zrná môžeme pridávať do ďalších nátierok (napr. sardinkovej). Zvýšia nielen ich množstvo a sýtosť, ale naviac sú zdrojom vitamínov B, E, horčíku, železa, zinku, mangánu a ďalších potrebných látok.
2/ Tip pre manželky a partnerky:
Neberme svojim mužom a partnerom ilúziu, že ovos jedia len kone... nátierku pripravme osamote a na pripomienku: „Čo si tam dala?“, reagujte: „Chutí Ti?“ Ja som dostala kladnú odpoveď...