BIO spotrebiteľ

Prevýplatová nátierka

Suroviny

  • 100 g zŕn BIOovsa nahého
  • 2 vajcia
  • 70 g masla
  • 1 červenú (príp. bielu) cibuľu
  • 50 g tvrdého syra
  • 1 polievkovú lyžicu bieleho jogurtu
  • 1 čajovú lyžičku kečupu
  • soľ

Postup

Ovsené zrná preberieme od prípadných nečistôt, premyjeme a necháme namočené cez noc. Potom ich prepláchneme a dáme variť. Vajcia uvaríme na tvrdo a nastrúhame, cibuľu očistíme a nakrájame. Vymiešame vajcia s maslom, nastrúhaným syrom, jogurtom, kečupom a soľou. Pridáme cibuľu a vychladnuté zrná.

Chlieb alebo pečivo natreté nátierkou ozdobíme rajčinou, paprikou alebo kyslou uhorkou.

Poznámka

1/ Ovsené zrná môžeme pridávať do ďalších nátierok (napr. sardinkovej). Zvýšia nielen ich množstvo a sýtosť, ale naviac sú zdrojom vitamínov B, E, horčíku, železa, zinku, mangánu a ďalších potrebných látok.

2/ Tip pre manželky a partnerky:
Neberme svojim mužom a partnerom ilúziu, že ovos jedia len kone... nátierku pripravme osamote a na pripomienku: „Čo si tam dala?“, reagujte: „Chutí Ti?“ Ja som dostala kladnú odpoveď...

Gallayová Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 4731 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií