Špenátová musaka
Suroviny
- 400 g špenátu alebo žihľavy
- 300 g celozrnných špaldových vretienok
- 1 cibuľa
- 30 g slnečnicového oleja
- 200 ml mlieka alebo sójového nápoja
- 1 vajce
- 1 lyžica strúhanky
- soľ
Postup
Špenátové alebo žihľavové listy nakrájame na väčšie kúsky. Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji a pridáme zelené listy, ktoré podusíme do zmäknutia. Uvarené cestoviny scedíme a necháme odkapať.
Ohňuvzdornú misu alebo pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Naplníme ju vrstvou cestovín, zakryjeme vrstvou špenátu a na vrch dáme opäť cestoviny. Vajce rozšľaháme v mlieku, pokrm zmesou zalejeme a pečieme v horúcej rúre do ružova.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Vegetarián labužník, vydavateľstvo Pavla Momčilová (upravené)
Recept pridaný: 30.03.2006
Zaujal: 4010 krát