BIO spotrebiteľ

Špenátová musaka

Suroviny

  • 400 g špenátu alebo žihľavy
  • 300 g celozrnných špaldových vretienok
  • 1 cibuľa
  • 30 g slnečnicového oleja
  • 200 ml mlieka alebo sójového nápoja
  • 1 vajce
  • 1 lyžica strúhanky
  • soľ

Postup

Špenátové alebo žihľavové listy nakrájame na väčšie kúsky. Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji a pridáme zelené listy, ktoré podusíme do zmäknutia. Uvarené cestoviny scedíme a necháme odkapať.

Ohňuvzdornú misu alebo pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Naplníme ju vrstvou cestovín, zakryjeme vrstvou špenátu a na vrch dáme opäť cestoviny. Vajce rozšľaháme v mlieku, pokrm zmesou zalejeme a pečieme v horúcej rúre do ružova.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Vegetarián labužník, vydavateľstvo Pavla Momčilová (upravené)
Recept pridaný: 30.03.2006
Zaujal: 4010 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií