Jarné špagety
Suroviny
- 1 balenie celozrnných špagiet
- 1 balenie tofu
- 100 g čerstvého špenátu alebo žihľavy
- 1 cibuľa
- 2 PL oleja
- 1 čl špaldovej múky
- 2 čl sójovej omáčky Shoyu
- soľ (alebo Solčanka s morskou soľou)
Postup
Špenát (žihľavu) sparíme vriacou vodou a necháme na sitku odkapať. Dáme variť špagety podľa návodu. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme tofu nakrájané na kocky, pokrájaný špenát (žihľavu), podlejeme vodou a dusíme asi 5 minút. Pridáme sójovú omáčku, prípadne Solčanku a zahustíme zásmažkou z múky rozmiešanej vo vode. Uvarené špagety scedíme, necháme odkapať a zmiešame s pripravenou špenátovou zmesou.
Vhodné ako: Vegánska strava, Vegetariánska strava
Ajurvédická liečiteľská kuchárka, Zora Dovalová, vydal Ekokonzult, 2002 (upravené)
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 7067 krát