Pohánka na sedliacky spôsob
Suroviny
- 2 stredne veľké zemiaky
- 2 PL oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- oregano podľa chuti
- 1 a pol šálky pohánkových krúp
- 2 šálky vriacej vody
Na omáčku
- 1 a pol KL ďumbiera
- 1PL sezamového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 2PL sójovej omáčky
- 1 a pol šálky vody
- trochu pšeničného škrobu
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kocky. Kým sa varia, vo veľkej panvici rozpálime olej a opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané strúčiky cesnaku. Ochutíme oreganom.
Pohánku preberieme, umyjeme a zmiešame s upraženou cibuľou a cesnakom. Na strednom ohni miešame 3-4 minúty, potom zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a na slabom ohni varíme, kým voda vsiakne a pohánka zmäkne (asi 20 minút). Primiešame uvarené zemiaky. Podávame s ďumbierovou omáčkou.
Ďumbierová zálievka
Pripravíme ju zo zmesi ďumbiera, sezamového oleja, prelisovaného cesnaku, sójovej omáčky a vody. Zmes povaríme a zahustíme pšeničným škrobom.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Recepty na fajn časy, Advent – Orion 2000
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 24512 krát