BIO spotrebiteľ

Pohánka na sedliacky spôsob

Suroviny

  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 PL oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • oregano podľa chuti
  • 1 a pol šálky pohánkových krúp
  • 2 šálky vriacej vody

Na omáčku
  • 1 a pol KL ďumbiera
  • 1PL sezamového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2PL sójovej omáčky
  • 1 a pol šálky vody
  • trochu pšeničného škrobu

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kocky. Kým sa varia, vo veľkej panvici rozpálime olej a opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané strúčiky cesnaku. Ochutíme oreganom. Pohánku preberieme, umyjeme a zmiešame s upraženou cibuľou a cesnakom. Na strednom ohni miešame 3-4 minúty, potom zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a na slabom ohni varíme, kým voda vsiakne a pohánka zmäkne (asi 20 minút). Primiešame uvarené zemiaky. Podávame s ďumbierovou omáčkou.

Ďumbierová zálievka
Pripravíme ju zo zmesi ďumbiera, sezamového oleja, prelisovaného cesnaku, sójovej omáčky a vody. Zmes povaríme a zahustíme pšeničným škrobom.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Recepty na fajn časy, Advent – Orion 2000
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 23401 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií