Červená šošovica na leče
Suroviny
- 1 šálka červenej šošovice,
- ¾ šálky sójového mlieka,
- 1,5PL špaldovej (hladkej) múky,
- 1PL panenského slnečnicového oleja,
- 1 veľká nakrájaná cibuľa,
- 1 veľká zelená paprika,
- 2 ks rajčín,
- 3,5 šálky vody,
- 1čl zeleninového bujónu Würzl,
- bazalka,
- provensálske korenie
Postup
Cibuľu podusíme asi 5 minút spolu s na kocky nakrájanými rajčinami a paprikou. Ochutíme a zalejeme vodou. Pridáme šošovicu a varíme asi 12 minút, dokedy sa nerozvarí.
V sójovom mlieku rozšľaháme múku, vmiešame ju do šošovice, povaríme a dosolíme.
Podávame teplé s karbonátkami a s chlebom.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Roman Uhrin, Vegetariánská BIO kuchařka (Country Life)
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 6194 krát