BIO spotrebiteľ

Pečené baklažány

Suroviny

  • 2 dlhšie tenké baklažány,
  • 1 kg rajčín,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1čl sušeného tymiánu,
  • 8PL olivového oleja,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • štipka cukru

Postup

Baklažány umyjeme, osušíme, odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni v polovici oleja. Medzitým ošúpeme rajčiny (najlepšie je ich na chvíľu namočiť do vriacej vody) a nakrájame na kocky. Cibuľu i cesnak pokrájame a zľahka opražíme zvlášť na zvyšku oleja. Pridáme rajčiny a tymián a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Na prudkom ohni povaríme až do zhustnutia omáčky. Pridáme opečené baklažány, ochutíme soľou, korením a cukrom.

Vychladnuté chutí najlepšie s celozrnným chlebom či chlebovými plackami.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 9060 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií