Pečené baklažány
Suroviny
- 2 dlhšie tenké baklažány,
- 1 kg rajčín,
- 1 veľká cibuľa,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1čl sušeného tymiánu,
- 8PL olivového oleja,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- štipka cukru
Postup
Baklažány umyjeme, osušíme, odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni v polovici oleja. Medzitým ošúpeme rajčiny (najlepšie je ich na chvíľu namočiť do vriacej vody) a nakrájame na kocky. Cibuľu i cesnak pokrájame a zľahka opražíme zvlášť na zvyšku oleja. Pridáme rajčiny a tymián a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Na prudkom ohni povaríme až do zhustnutia omáčky. Pridáme opečené baklažány, ochutíme soľou, korením a cukrom.
Vychladnuté chutí najlepšie s celozrnným chlebom či chlebovými plackami.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 9821 krát