BIO spotrebiteľ

Pohánkový šalát so zeleninou

Suroviny

  • 3 šálky udusenej pohánky bio,
  • 1 šálku sterilizovanej kukurice,
  • 1 veľký rajčiak,
  • 1 menšia uhorka,
  • 1 paprika,
  • 1 cibuľa,
  • Zeleninový bujón WURZL na ochutenie,


Ľahká sójová zálievka
    4 dl vody,
  • 100 g hladkej múky,
  • 100 g slnečnicového oleja bio,
  • 1 polievková lyžica zeleninového bujónu WURZL,
  • 1 polievková lyžica trstinového cukru bio,
  • 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy,
  • 4 dl sójového mlieka Provamel bio,
  • soľ podľa chuti

Postup

Postup: Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Zmiešame s ostatnými surovinami a podľa potreby dochutíme. Podávame samostatne alebo s chlebom.

Ľahká sójová zálievka:
Do vriacej vody prisypávame za stáleho šľahania múku a uvaríme na polohustú hmotu, musí byť hladká. Počkáme a do mierne vychladnutej zmesi vmiešame postupne olej a sójové mlieko.

Nakoniec dochutíme a necháme vychladnúť v chladničke v uzavretých pohároch. Môžeme podávať aj ako letnú nátierku na chlieb alebo dressing na hotové jedlá.

Vhodné ako: Vegetariánska strava, Vitariánska strava

Martina / redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 5500 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií