BIO spotrebiteľ

Zeleninová polievka

Suroviny

  • 1 cibuľu
  • 4 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 hrsť zeleného hrášku
  • 1 polievkovú lyžicu masla alebo kvalitného rastlinného oleja BIO
  • 1 čajovú lyžičku rasce BIO
  • 3 polievkové lyžice špaldovej krupice BIO
  • soľ

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame. Na masle mierne opražíme cibuľu, po chvíľke pridáme mrkvu. Prilejeme vodu, osolíme a privedieme k varu. Pridáme rascu, zemiaky a hrášok. Keď je zelenina takmer mäkká, primiešame do polievky špaldovú krupicu a necháme dovariť.

Podávame s petržlenovou vňaťou a pažítkou.

Poznámka

Náš tip:
Po odstavení polievky z ohňa pridáme 2 strúčiky cesnaku. Špaldovú krupicu zmiešame s vajcom a pridáme do polievky. Keď pridáme krupice viac, môžeme vyrobiť lyžičkou malé halušky.

Polievka je rýchla a veľmi chutná, pre zvýšenie sýtosti môžeme pridať namiesto špaldovej krupice špaldové rezance (priamo do polievky, aby sme neprišli o cenný vývar)

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Martina / redakcia
Recept pridaný: 05.07.2006
Zaujal: 16129 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií