1 balenie celozrnných špagiet
1 balenie tofu
100 g čerstvého špenátu alebo žihľavy
1 cibuľa
2 PL oleja
1 čl špaldovej múky
2 čl sójovej omáčky Shoyu
soľ (alebo Solčanka s morskou soľou)
(Hlavné jedlá)
250 g fazule
4 PL panenského olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
3 mladé cibuľky
soľ podľa chuti
štipka mletého čierneho korenia
1 lyžička mletej červenej papriky
hrsť mladých púpavových listov
(Hlavné jedlá)
300 g celozrnných špagiet
100 g sójovej drti
2 PL oleja
1 cibuľa
150 g sterilizovanej červenej papriky
6 PL kečupu
1 čl maizeny (kukuričného škrobu)
soľ, rasca, chilli
4 PL strúhaného syra
(Hlavné jedlá)
400 g špenátu alebo žihľavy
300 g celozrnných špaldových vretienok
1 cibuľa
30 g slnečnicového oleja
200 ml mlieka alebo sójového nápoja
1 vajce
1 lyžica strúhanky
soľ
(Hlavné jedlá)
Cesto:
1 ½ pohára špaldovej múky
štipka soli
2 PL oleja
asi ½ pohára vody
Plnka:
400-500 g špenátu
1 pohár postrúhaného tvrdého syra
1-2 vajcia
¼ čl soli
1 čl sójovej omáčky Shoyu
½ čl sušenej petržlenovej vňate
štipka čierneho korenia
štipka mletého kardamónu
2 PL špaldovej múky
2 strúčky prelisovaného cesnaku
(Slané)
4 hrste mladej žihľavy
2 PL špaldovej múky
1,5 PL oleja
2-3 strúčky cesnaku
soľ
(Hlavné jedlá)
1 šálku zŕn BIOšpaldy
1 veľké jablko
1 veľkú šťavnatú mrkvu
1 cibuľu
1 hrsť orechov
1 malý zeler
1/2 čínskej kapusty
1 lyžička soli
1 lyžička medu
šťava z 1/2 citróna
(Chlieb)
100 g tvrdý syr údený (príp. neúdený)
1/2 šálky zrná BIOovsa nahého
1 veľké jablko
1 stredne veľký zeler
1 biely jogurt
hrsť vlašských orechov
šťava z 1/2 citróna
soľ
(Šaláty)
400 g špaldových BIOrezancov
250 g špenátu
150 g šunky (možno vynechať)
150 g mrazeného hrášku
100 g eidamu
100 g šampiňónov
200 ml smotany na varenie
1 cibuľu
olej
soľ
mleté biele korenie
bazalka
(Hlavné jedlá)
Na 1 porciu:
1 šálka vody
niekoľko lístkov špenátu alebo mladej žihľavy
1 zemiak
kúsky rôznej základnej zeleniny (mrky, ?ervená repa, petržlen)
3 kvapky oleja
1 polievková lyžica jemných ovsených vločiek
(Polievky)