BIO spotrebiteľ

Recepty - Jarné recepty

Jarné recepty

Jarné špagety

1 balenie celozrnných špagiet 1 balenie tofu 100 g čerstvého špenátu alebo žihľavy 1 cibuľa 2 PL oleja 1 čl špaldovej múky 2 čl sójovej omáčky Shoyu soľ (alebo Solčanka s morskou soľou)
(Hlavné jedlá)


Jarná fazuľa

250 g fazule 4 PL panenského olivového oleja 1 PL citrónovej šťavy 3 mladé cibuľky soľ podľa chuti štipka mletého čierneho korenia 1 lyžička mletej červenej papriky hrsť mladých púpavových listov
(Hlavné jedlá)


Milánske špagety

300 g celozrnných špagiet 100 g sójovej drti 2 PL oleja 1 cibuľa 150 g sterilizovanej červenej papriky 6 PL kečupu 1 čl maizeny (kukuričného škrobu) soľ, rasca, chilli 4 PL strúhaného syra
(Hlavné jedlá)


Špenátová musaka

400 g špenátu alebo žihľavy 300 g celozrnných špaldových vretienok 1 cibuľa 30 g slnečnicového oleja 200 ml mlieka alebo sójového nápoja 1 vajce 1 lyžica strúhanky soľ
(Hlavné jedlá)


Špenátová torta

Cesto: 1 ½ pohára špaldovej múky štipka soli 2 PL oleja asi ½ pohára vody Plnka: 400-500 g špenátu 1 pohár postrúhaného tvrdého syra 1-2 vajcia ¼ čl soli 1 čl sójovej omáčky Shoyu ½ čl sušenej petržlenovej vňate štipka čierneho korenia štipka mletého kardamónu 2 PL špaldovej múky 2 strúčky prelisovaného cesnaku
(Slané)


Žihľavový špenát

4 hrste mladej žihľavy 2 PL špaldovej múky 1,5 PL oleja 2-3 strúčky cesnaku soľ
(Hlavné jedlá)


Šťavnatý šalát

1 šálku zŕn BIOšpaldy 1 veľké jablko 1 veľkú šťavnatú mrkvu 1 cibuľu 1 hrsť orechov 1 malý zeler 1/2 čínskej kapusty 1 lyžička soli 1 lyžička medu šťava z 1/2 citróna
(Chlieb)


Zelerový šalát s nahým ovsom

100 g tvrdý syr údený (príp. neúdený) 1/2 šálky zrná BIOovsa nahého 1 veľké jablko 1 stredne veľký zeler 1 biely jogurt hrsť vlašských orechov šťava z 1/2 citróna soľ
(Šaláty)


Švagrove cestoviny

400 g špaldových BIOrezancov 250 g špenátu 150 g šunky (možno vynechať) 150 g mrazeného hrášku 100 g eidamu 100 g šampiňónov 200 ml smotany na varenie 1 cibuľu olej soľ mleté biele korenie bazalka
(Hlavné jedlá)


Jarná zeleninová polievka so špenátom

Na 1 porciu: 1 šálka vody niekoľko lístkov špenátu alebo mladej žihľavy 1 zemiak kúsky rôznej základnej zeleniny (mrky, ?ervená repa, petržlen) 3 kvapky oleja 1 polievková lyžica jemných ovsených vločiek
(Polievky)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií